Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 16 november 2022 @ 01:37 door Travelboy , 1081 keer bekeken

De bekende Britse comedian Joe Lycett (34) belooft ruim 11.000 euro van zijn eigen geld aan goede doelen te doneren als David Beckham stopt als ambassadeur van het WK voetbal in Qatar. Stopt hij niet, dan doet Lycett het geld volgende week live op internet in een versnipperaar. Gezien zijn geschiedenis houdt hij vrijwel zeker woord.

 

 

David Beckham is een icoon voor de lhbti-gemeenschap, vertelt Joe Lycett in een video op Twitter, die sinds vanmiddag ruim 1,3 miljoen keer werd bekeken. Hij was de eerste grote voetballer die fotoshoots deed voor homotijdschriften, sprak vaak over zijn homoseksuele fans en trouwde met een Spice Girl, Victoria. ,,Het meest homoseksuele wat je als mens kunt doen’’, grapt Lycett, zelf ook onderdeel van de gemeenschap.

 

Maar zijn boodschap is serieus. Lycett vindt het onverteerbaar dat juist gayicoon Beckham een deal heeft getekend om het WK in Qatar te promoten, naar verluidt voor 10 miljoen pond (11,5 miljoen euro). Hij noemt Qatar ‘een van de slechtste plekken ter wereld om homoseksueel te zijn’. ,,Het is daar illegaal, je kunt celstraf krijgen en, als je moslim bent, mogelijk de doodstraf.’

 

Video

 

bron: destentor.nl



Reacties

  • Travelboy
    maandag 21 november 2022, 23:48

    Britse komiek versnippert 10.000 pond na ultimatum voor David Beckham over ambassadeurschap WK Qatar
    www.gva.be/cnt/dmf20221120_94857634

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.