Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 november 2022 @ 01:35 door Travelboy , 1686 keer bekeken

ZDF-voetbalverslaggeefster Claudia Neumann heeft een statement gemaakt tegen het verbod op de OneLove-band op het WK voetbal in Qatar. Zij deed haar verslag van de wedstrijd VS-Wales in een regenboogshirt en -armband. De FIFA had voor de spelers een sanctie op het dragen van de band gezet. Voor supermarktketen Rewe is dat aanleiding de samenwerking met de FIFA en de Duitse voetbalbond DFB stop te zetten.

 

Proteste nach "One Love"-Verbot: Neumann kommentiert im Regenbogenshirt |  tagesschau.de

 

Claudia Neumann wilde "een statement voor diversiteit en tolerantie maken”, zei ze tijdens de wedstrijd. De OneLove-band is een Nederlands initiatief dat stelling neemt tegen homofobie, antisemitisme, racisme en voor mensenrechten. De FIFA heeft het dragen van de armband tijdens het WK voor spelers verboden, op straffe van een gele kaart. Maandag werd bekend dat de Duitse keeper en aanvoerder Manuel Neuer de band daarom woensdag tijdens de eerste Duitse wedstrijd tegen Japan niet zal dragen.

 

Grant Wahl

 

Neumann was maandag niet de enige journaliste die een statement maakte tegen het verbod op de band. Ook de Amerikaanse journalist Grant Wahl wilde verslag doen in een regenboogshirt, maar moest zich van Qatarese autoriteiten omkleden. BBC-presentatrice Alex Scott droeg de OneLove-band tijdens haar verslag van de wedstrijd Engeland-Iran. 

 

Di.fferent to.gether das LGBT-Netzwerk der REWE Group

 

Supermarktketen REWE heeft dinsdag aangekondigd dat het de samenwerking met de FIFA en de Duitse voetbalbond DFB heeft stopgezet vanwege het verbod op de armband. REWE was reclamesponsor van het toernooi, maar volgens CEO Lionel Souque wil de onderneming zich distantiëren van de houding van de FIFA en de uitlatingen van voorzitter Gianni Infantino. Rewe doet daarom afstand van de rechten op reclame-uitingen tijdens dit WK. Bij de supermarkt konden klanten sparen voor een WK-stickeralbum, dat krijgen ze nu gratis.

 

bron: www.duitslandinstituut.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.