Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 februari 2022 @ 02:46 door Travelboy , 1264 keer bekeken

Ben Whisaw, o.a. bekend als Q in diverse James Bond-films, laat zich tijdens een recent interview uit wat hij denkt over wanneer heteroseksuele acteurs homorollen spelen.

 

Ben Whishaw - IMDb

 

Vandaag de dag komt het wel vaker voor dat acteurs onder vuur komen te liggen wanneer ze gaan voor homoseksuele rollen, terwijl ze dat zelf niet zijn. Zo kreeg Viggo Mortensen veel kritiek te verduren voor zijn regiedebuut Falling en ook zag niet iedereen het zitten dat Benedict Cumberbatch een homo speelde in de sterk onthaalde Power of the Dog.

 

Reactie


Whishaw, zelf een openlijk homoseksuele acteur, liet zich uit over Eddie Redmayne's prestatie in The Danish Girl, waarin Whishaw zelf ook te zien is: "Eddie heeft het echt geweldig gedaan. Daar moeten we het gewoon bij houden".



"In de toekomst zullen er zeker nog meer dan genoeg films zijn waar de rol wordt gegeven aan een persoon die 'de ervaring' heeft meegemaakt. Waarom zou je namelijk niet een rol geven aan een acteur die daadwerkelijk weet hoe het is om zo te zijn? Daar ben ik echt helemaal voor".



Homoseksuele rollen


Zo vervolgt Whishaw: "Dat geldt ook zeker voor heteroseksuele mannen die homoseksuele personages spelen. Soms komt het ook gewoon niet geloofwaardig over en voelt het niet natuurlijk aan".



"Wel vind ik dat we eens zouden moeten stoppen met ervoor te ruziën. Het hoeft niet allemaal zwart en wit te zijn maar we kunnen er gewoon over praten. Het is logisch dat er onenigheid is en dat mensen verschillende standpunten hebben. Dus ik ben niet voor of tegen. Ik sta aan de kant om naar elkaar te luisteren".

 

bron: www.filmtotaal.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.