Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 14 mei 2022 @ 03:53 door Travelboy , 1755 keer bekeken

Flinterdunne latex onderbroeken, soms met een smaakje zoals vanille of aardbei. In de Verenigde Staten zijn ze voortaan te gebruiken bij orale seks om het oplopen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) te voorkomen. De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA heeft het gebruik van de broekjes goedgekeurd.

 

 

De onderbroeken zijn gemaakt van ultradun latex, vergelijkbaar met dan van condooms. Ze zijn bedoeld om soa's te voorkomen die tijdens orale seks via de vagina of anus zijn over te brengen. Het gaat dan om HPV, het zogeheten Humaan Papillomavirus, dat in sommige gevallen kanker kan veroorzaken, herpes, syfilis, en gonorroe. 

 

Tieners

 

Het is voor het eerst dat ondergoed in latexvorm als beschermingsmiddel is goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten. "De goedkeuring van dit product door de FDA geeft mensen een nieuwe optie om zich tegen soa's te beschermen tijdens orale seks", zegt FDA-directeur Courtney Lias tegen The New York Times.

 

Volgens Jeanne Marrazzo, specialist op het gebied van infecties aan de universiteit van Alabama, is het vooral voor jongeren een uitkomst. "Orale seks is niet helemaal zonder risico", zegt zij. "En tieners beginnen hun eerste seksuele ervaringen vaak met orale seks."

 

Volgens de CDC, de Amerikaanse RIVM, is het onduidelijk hoe vaak een soa wordt opgelopen door orale seks, omdat bedpartners het daar meestal niet bij laten als ze seks hebben.

 

De latex onderbroeken worden al op verschillende plekken aangeboden in de VS. De Amerikaanse Melanie Cristol bracht het product bijvoorbeeld op de markt onder de naam Lorals. "Ik wilde me sexy en zelfverzekerd voelen in iets dat gemaakt was met seks in gedachte", verklaart ze haar idee tegen The New York Times. 

 

Vanillesmaakje

 

De onderbroeken van haar bedrijf zijn gemaakt van ultradun latex met een vanillesmaakje. Ze worden al sinds 2018 gemaakt. Volgens het bedrijf kunnen ze namelijk ook handig zijn voor als een partner ongesteld is, of degene die de orale seks toedient een prikkelbaard heeft.

 

Maar vanaf vandaag mogen de broekjes dus van de FDA worden verkocht als bescherming tegen soa's. "Ze hebben bescherming erotisch gemaakt", zegt Marrazzo over de broeken van . "Dat is iets waar makers van condooms al jarenlang mee worstelen."

 

bron: www.rtlnieuws.nl 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.