Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2022 @ 00:13 door Travelboy , 1120 keer bekeken

Een 27-jarige man uit Zeewolde heeft vier jaar cel gekregen nadat hij een plaatsgenoot had beroofd van 3500 euro. Hij lokte het slachtoffer in de val door een seksafspraak via homo-datingapp Grindr te maken.

 

Een halfjaar van die celstraf wordt de man voorwaardelijk opgelegd. Een plaatsgenoot wachtte op 9 december vorig jaar naakt en gespannen af op zijn afspraakje. Hij had zijn voordeur op een kier gezet. 

 
 

Tiewraps

 

Het was de 27-jarige Adin A. die binnenglipte en de afspraak had gemaakt om het slachtoffer te beroven. De man kreeg een pistool op zich gericht, moest op de grond gaan liggen en werd naakt gekneveld met tiewraps. Daarna moest hij zijn pinpas en pincode afgeven.

De rechtbank in Lelystad vond dat A. zeer geraffineerd te werk was gegaan. ,,Door het voorafgegane chatcontact wist verdachte dat hij het slachtoffer naakt onder de douche en daarmee kwetsbaar zou aantreffen’’, aldus het vonnis. Ook gaat de rechtbank uit van de aangifte waarin het slachtoffer aangaf ernstig bedreigd te zijn. 

 

Lieve jongen

 

Zijn berover gaf aan dat hij wist dat de man een zus had in dezelfde woonplaats en een tweelingbroer met dezelfde auto als hij. ,,Ik ben een lieve jongen, maar als ik terug moet komen omdat het foutging, dan ben ik niet meer zo lief’’, zei hij voordat hij met pinpas en pincode uit het huis verdween.

Oog voor het slachtoffer had A. daarbij niet. De gevolgen voor de man zijn nog altijd groot. Zo woont het slachtoffer niet meer in zijn eigen woning en is hij niet in staat om zijn werk volledig op te pakken. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat A. zich onder behandeling laat stellen.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel geëist.

 

bron: www.destentor.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.