Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 14 februari 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1478 keer bekeken

Wellicht is het op 27 maart Brokeback Mountain all over again: de film The Power of the Dog, een westernfilm met Benedict Cumberbatch als closeted gay, is genomineerd voor maar liefst twaalf Oscars. De film, geregisseerd door Jane Campion, is nu te zien op Netflix.

 

 

The Power of the Dog is genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Regisseur (Jane Campion), Beste Acteur (Benedict Cumberbatch), twee keer voor Beste Mannelijke Bijrol (Jesse Plemons én Kodi Smit-McPhee), Beste Vrouwelijke Bijrol (Kristen Dunst), Beste Orignele Muziek, Beste Bewerkte Scenario, Beste Camerawerk, Beste Productiedesign, Beste Montage en Beste Geluid.

 

twee rijke broers

The Power of the Dog is de eerste speelfilm in twaalf jaar van regisseur Jane Campion, die eerder hoge ogen gooide met The Piano. De film speelt zich af in de jaren twintig en gaat over Phil en George Burbank, twee rijke broers uit Montana. Phil is briljant en wreed, terwijl George zachtaardig is.

 

Samen zijn ze de eigenaren van de grootste ranch in de vallei. Wanneer George in het geheim trouwt met de lokale weduwe Rose, begint een boze Phil een meedogenloze oorlog om haar kapot te maken. Maar daar komt hij niet mee weg als Peter, de zoon van Rose, zich ermee begint te bemoeien.

 

comfortzone

Benedict Cumberbatch kruipt ver uit zijn comfortzone en speelt een slechterik die zijn homoseksualiteit voor zich houdt. Het is niet de eerste keer dat een drama met gay-thematiek hoog scoort bij de Academy Awards. Brokeback Mountain won in 2006 maar liefst drie Oscars (en was genomineerd voor acht). In 2018 wist Call Me By Your Name van de vier nominaties er één te verzilveren.

 

De winnaars van de 94e Academy Awards worden op 27 maart bekendgemaakt. Bekijk hier de trailer van The Power of the Dog, die te zien is op Netflix.

 

bron: www.winq.nl

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.