Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 05 januari 2022 @ 00:00 door Travelboy , 3752 keer bekeken

 

Help mij mijn afstudeerfilm over de LHBTI+ vriendschap tussen een Iraanse asielzoeker en een Nederlandse stagiair te realiseren! Doneer nu en blijf op de hoogte via onze instagram @tellmeimwrong_defilm of mail ons op tellmeimwrong@otterfilms.nl

 

OVER JOTTUM KOK

 

Mijn naam is Jottum Kok en dit jaar studeer ik af als regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In mijn werk focus ik op onderbelichte groepen, en hoop middels mijn films bij te dragen aan een positieve representatie van minderheden. Daarnaast hoop ik bij te dragen aan het maatschappelijk debat over de onderwerpen die ik aankaart. Met mijn afstudeerfilm TELL ME I'M WRONG wil ik meer bewustwording creëren over de situatie van LHBTI+ vluchtelingen in AZC's.

 

 

LOGLINE

 

Milad, een Iraanse asielzoeker, en Jurre, een Nederlandse student, ontmoeten elkaar in een gay club, maar raken pas bevriend in het AZC, helaas blijkt dat de verschillen tussen de twee groot zijn, wat tot flinke miscommunicatie leidt.

 

Still uit crowdfunding video

 

KORTE SYNOPSIS

 

Tijdens het eindeloze wachten in het Amsterdamse AZC, probeert de homoseksuele Iraanse Milad (30) er het beste van te maken samen met zijn vrienden Arman (34) en Radfan (27). Om de bewoners in het AZC meer in contact met elkaar te laten brengen, besluiten ze een poëzieavond te organiseren. Tegelijkertijd begint de homoseksuele Jurre (24) met stage lopen bij het COA. Hij wilt graag iets goeds doen voor Milad vanuit een schuldgevoel over zijn privileges. Wanneer hij hoort van de poëzieavond die Milad en zijn vrienden willen organiseren besluit hij zich ermee te bemoeien, maar komt er al snel achter dat zijn goede bedoelingen een averechts effect hebben.

 

Still uit crowdfunding video

 

MOTIVATIE VAN DE REGISSEUR

 

Ik heb drie jaar lang in een relatie gezeten met een jongen die Iran is ontvlucht vanwege zijn seksuele geaardheid. Via hem hoorde ik hoe hij zijn tijd in het AZC ervoer als LHBTI+ vluchteling, en werd ik mij bewust van mijn eigen bevoorrechte positionaliteit als Nederlandse homoseksuele jongen. Ik had de mogelijkheid uit te gaan, andere jongens te ontmoeten, te experimenteren en te daten.

 

Dat gold niet voor mijn ex. Hij heeft zijn land moeten ontvluchten in de hoop op een vrijer bestaan, maar eindigde in een Nederlands AZC. Een plek waar de tijd stil staat en waar het bovendien gevaarlijk is om je seksualiteit te uiten, omdat je onvoldoende wordt beschermd in het AZC. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de ondervraagde LHBTI+ vluchtelingen gediscrimineerd is in AZC's. (LGBT Asylum support, We Feel Unsafe!, 2020)

 

We leven in een tijd waarin onze bevoorrechte positie ten aanzien van onderbelichte groepen bediscussieerd wordt. Ook mijn personage Jurre worstelt hiermee. Ik hoop dat de kijker na het zien van deze film zich meer bewust is van zijn eigen privileges en dat de film bijdraagt aan het maatschappelijk debat. Daarnaast hoop ik dat deze film meer bewustwording creëert over de leefsituatie van LHBTI+ vluchtelingen in AZC’s. Een onderwerp waar, naar mijn mening, nog niet genoeg over is gemaakt. Daarom geloof ik dat de film nú gemaakt moet worden.

 

WAAROM DONEREN?

 

Een film maken is duur. We zijn al goed op weg, het scenario is af en we hebben een aantal leuke partners verbonden aan het project zoals LGBT Asylum Support en Stichting de Vrolijkheid. Maar, we zijn er nog niet! Met jullie steun krijgen wij de mogelijkheid om een bijzondere afstudeerfilm met een belangrijk verhaal te realiseren.

 

SOCIAL MEDIA

 

Blijf op de hoogte van nieuws rondom de film door onze instagram te volgen: @tellmeimwrong_defilm
Heb je vragen? Stuur een mailtje naar tellmeimwrong@otterfilms.nl

 

bekijk hier het originele artikel met VIDEO en donatiebutton



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.