Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 december 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1965 keer bekeken

 De ChristenUnie krijgt komend jaar een officieel LHBT-netwerk. De oprichting ervan valt samen met de start van diverse andere netwerken in de partij, zoals rond onderwijs, wonen, jeugd en gezin. Het doel is dat leden elkaar via zo’n netwerk kunnen vinden rond iets wat het persoonlijk of inhoudelijk bindt, maar ook dat vanuit zo’n netwerk wordt meegedacht met de partij.

 

 

Het partijbestuur laat weten het initiatief voor het LHBT-netwerk te verwelkomen.

 

Vaak zijn de nieuwe netwerken al informeel actief; dat geldt ook voor het LHBT-netwerk. Dit ontstond tijdens de coronatijd als WhatsApp-groep. Het Wageningse raadslid Monique Heger zegt dat er op dit moment zo’n dertig mensen bij betrokken zijn. Dat zijn volgens Heger zowel mensen die zich tot de LHBT-groep rekenen, als mensen die dit thema een warm hart toedragen.

 

Het partijbestuur zegt het belangrijk te vinden ‘om leden de mogelijkheid te geven om op nieuwe manieren actief te kunnen zijn’. Net als de andere netwerken krijgt ook het LHBT-netwerk ondersteuning vanuit het partijbureau. Daarnaast is een lid van het landelijk bestuur aanspreekpunt voor de netwerken. De precieze doelstelling van het LHBT-netwerk is nog niet vastgelegd. Dit gebeurt de komende maanden in overleg met de partij.

 

bron: www.gaysite.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.