Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 februari 2022 @ 03:15 door Travelboy , 1382 keer bekeken

Een verkiezingsposter van Forum voor Democratie met de leus ‘Hoeveel genders heb jij vandaag’ heeft kwaad bloed gezet bij Dordrecht Pride en de regionale belangenorganisatie COC Rotterdam. In een brief roepen zij het Dordtse college op om openlijk afstand te nemen van de tekst die in hun ogen kwetsend is voor inwoners uit de LHTBI-gemeenschap.

 

,,Deze poster heeft niets met de gemeenteraadsverkiezingen te maken’’, zegt Lennart Lenskens van Dordrecht Pride. ,,Ik begrijp dat je als politieke partij een prikkelende boodschap wilt ophangen, maar dit is schofferend naar een kwetsbare groep.’’

 

Lenskens begrijpt ook niet wat Forum voor Democratie ermee duidelijk wil maken. ,,Wat is de boodschap erachter? Wat heeft dit te maken met Dordrecht? Dit is beledigend voor een kwetsbare groep. Forum voor Democratie voedt met de poster het onbegrip. Ik word er misselijk van.’’

 

Samen met COC Rotterdam heeft Dordrecht Pride daarom een brief naar het college gestuurd. Daarin wijzen de twee organisaties erop dat Dordrecht een officiële regenbooggemeente is die zich inzet voor de acceptatie, veiligheid en gelijkheid van de LHBTI-gemeenschap. ‘Dit soort uitingen staan op zeer gespannen voet hiermee en voeden gevoelens van onveiligheid binnen de LHBTI-gemeenschap’, schrijven zij.

 

Image

 

Vrije plakplaats


Het college staat, zoals  woordvoerder Marc van Wijnen laat weten, ‘pal voor een samenleving waarin iedereen meetelt en (individuele) vrijheden worden beschermd’. De gemeente kan, als ze al zou willen, niet tegen de genoemde poster optreden, omdat deze op een vrije plakplaats hangt, waar de regel van vrijheid van meningsuiting voor geldt. ,,Mocht iemand zich echter beledigd of bedreigd voelen door deze poster, staat het uiteraard vrij om aangifte te doen tegen degene die de poster heeft opgehangen’’, aldus Van Wijnen.

 

Lijsttrekker Ruby Pichel van Forum voor Democratie in Dordrecht zegt de poster, die op meerdere plekken in het land opduikt, niet zelf te hebben opgehangen en wil nog uitzoeken waar deze vandaan komt. Partijleider Thierry Baudet heeft het origineel van de verkiezingsposter overigens zelf op sociale media gedeeld.


bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.