Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 30 september 2022 @ 00:04 door Travelboy , 1305 keer bekeken

Vorige week verscheen de misdaadserie Dahmer op Netflix. De serie gaat over de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die zijn slachtoffers opat, verkrachtte en overgooide met zoutzuur. In totaal maakte Dahmer zeventien jonge mannen tot slachtoffer, van wie velen minderjarig en Afro-Amerikaans. Maar nu is er ophef ontstaan. Netflix heeft de nieuwe serie in de categorie 'LHBTI+' geplaatst, en hierover zijn veel LHBT'ers nu verontwaardigd: 'Dit is niet de representatie die we willen.'

 

 

 

Vorige week verscheen er een nieuwe serie van Netflix: Dahmer. De serie vertelt het verhaal over de moorden van Jeffrey Dahmer tussen 1978 en 1991. In deze tijdsperiode vermoordde Dahmer zeventien jonge mannen, van wie velen minderjarig en Afro-Amerikaans. Hij verkrachtte hen, overgooide hen met zoutzuur, at hun lichaamsdelen op, en bewaarde hun botten. Ook probeerde hij 'lobotomie' (een hersenoperatie) op hen toe te passen, omdat hij 'willoze seksslaven' van hen wilde maken. Later werd hij gediagnosticeerd met meerdere persoonlijkheidsstoornissen.

 

In 1991 werd Dahmer aangehouden. Het jaar erop werd hij veroordeeld tot 957 jaar gevangenisstraf. In 1994 werd hij door een medegevangene vermoord.

 

Sinds zijn dood zijn er meerdere boeken, televisieseries en films verschenen over Dahmer. De recentste is de Netflix-serie Dahmer. Maar nu is daarover controverse ontstaan. Netflix heeft de serie namelijk in de categorie 'LHBTI' geplaatst. Nu zijn veel LHBT'ers verontwaardigd. Zij vinden dit geen juiste keuze.

 

'Stel je voor dat je op de categorie "LHBTQ" klikt, en dat je dan dit krijgt,' schrijft een Twitteraar bij een foto van de nieuwe serie. Iemand anders schrijft: 'Ze hebben toch niet het LHBT-label geplaatst op die Dahmer-zooi?' Andere categorieën waarin de serie is geplaatst, zijn 'horror', 'psychologisch' en 'onheilspellend'.

 

Eerder al uitten de nabestaanden van één van de slachtoffers felle kritiek. 'Het blijft opnieuw en opnieuw retraumatiserend, en om welke reden? Hoeveel films, shows, documentaires hebben we nodig?' schrijft de nabestaande. Iemand anders reageerde op dit bericht: 'Dus Netflix vraagt niet eens toestemming aan de familie? Dat is ziek.'

 

bron: www.nieuwrechts.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.