Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 30 november 2022 @ 06:26 door Travelboy , 1711 keer bekeken

Het Acceptatiecentrum voor LHBTI-Plussers in de hoofdstad Kazan van de Zuid-Russische Republiek Tatarstan schort alle activiteiten op nadat de anti-homowet in Rusland is aangescherpt.

 

A participant poses with a rainbow flag with Interior Ministry officers in the background during an LGBT rally in St. Petersburg in 2017.Een deelnemer met regenboogvlag met functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken op de achtergrond tijdens een LHBT-bijeenkomst in St. Petersburg in 2017

 

Het centrum wil zo voorkomen dat het in strijd komt met een ingrijpende nieuwe Russische wet die ‘propaganda’ van niet-traditionele seksuele relaties of verlangens om ‘van geslacht te veranderen’ verbiedt.

 

 

 

Het Acceptatiecentrum in Kazan kondigde de sluiting op 25 november aan op zijn Instagram-pagina. ‘In verband met de nieuwe wet op het volledige verbod op LHBTI-propaganda, schort Acceptance zijn activiteiten op’, zei de groep.

 

 

Elke actie of evenement dat wordt beschouwd als het promoten van niet-traditionele genderopvattingen of homoseksualiteit – inclusief online, in films, boeken, advertenties of in het openbaar – kan in Rusland hoge boetes opleveren. 

 

bron: www.rozegolf.net



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.