Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 oktober 2022 @ 00:27 door Travelboy , 1113 keer bekeken

Lhbti-activisisten gaan zaterdag in Oud-Beijerland protesteren tegen de komst van InSalvation. De christelijke band, die onlangs in opspraak raakte door niet te willen optreden in het bijzijn van een homodominee, treedt die dag op in het gebedshuis van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard.

 

Kerk op de groei blijkt een succes | Hoeksche Waard | AD.nl


De demonstranten zijn van plan zich tussen 18.45 en 22.00 uur te verzamelen bij de kerk aan de Polderlaan, zodat de concertgangers kunnen zien dat niet iedereen blij is met de komst van InSalvation. Het steekt de lhbti-gemeenschap op het eiland en ver daarbuiten dat het college van B en W zich niet heeft uitgesproken tegen het concert. Helemaal omdat Hoeksche Waard sinds 2019 een zogeheten Regenbooggemeente is, wat wil zeggen dat de gemeente zich - althans, op papier - inzet voor de acceptatie van lhbti’ers.

 

Hoewel de organisatie achter het protest vindt dat in Hoeksche Waard geen ruimte moet zijn voor lhbti-onvriendelijke evenementen, roept ze haar achterban op het ‘gezellig en respectvol’ te houden. Dat betekent dat ze geen provocerende leuzen moeten gaan scanderen en vuurwerk moeten thuislaten.

 

InSalvation

 

InSalvation geldt als een grote naam binnen de Nederlandse relipop. Het doel van het gezelschap is om samen met hun fans God te ontmoeten via muziek, interactie en een ‘stuk toerusting’

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.