Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 03 september 2022 @ 00:00 door Travelboy , 1183 keer bekeken

Rusland overweegt de boetes te verdubbelen voor het blootstellen van kinderen aan wat het "LGBT-propaganda" noemt, en elke gebeurtenis of handeling die wordt gezien als het promoten van homoseksualiteit als een administratieve overtreding aan te merken, zo bleek uit de tekst van voorgestelde nieuwe wetgeving die woensdag openbaar werd gemaakt.

 

De bestaande Russische wet op "homopropaganda", die in 2013 werd aangenomen, verbiedt personen of entiteiten homoseksuele relaties bij kinderen te promoten, hoewel wetgevers in juli betoogden dat de wet zou moeten worden uitgebreid om ook volwassenen te bestrijken.

 

Volgens de voorgestelde wetgeving zou de straf voor het promoten van "niet-traditionele seksuele relaties" aan kinderen worden verdubbeld tot 2 miljoen roebel (33.000 dollar) voor entiteiten, waarbij de boete zou oplopen tot 5 miljoen roebel als de overtreding online of in de media plaatsvond.

 

Individuele personen kunnen een boete krijgen tot 400.000 roebel, terwijl buitenlanders die "LGBT-propaganda" verspreiden Rusland uitgezet kunnen worden.

 

"Momenteel geldt de aansprakelijkheid alleen voor LGBT-propaganda onder kinderen. Mijn collega's in de commissie en ik zouden die willen uitbreiden tot alle propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties, ongeacht de leeftijd," zei wetgever Alexander Khinshtein.

 

Het wetsontwerp zal naar verwachting besproken worden na de aanvang van de herfstzitting van de Doema, voegde Khinshtein eraan toe.

 

De Russische autoriteiten zeggen dat zij de moraal verdedigen tegen wat zij beschouwen als on-Russische liberale waarden die door het Westen worden gepropageerd, maar mensenrechtenactivisten zeggen dat de wet op grote schaal wordt toegepast om de Russische LGBT-gemeenschap te intimideren.

 

TikTok, een app voor het delen van video's, werd dinsdag met een boete van 4 miljoen roebel bedreigd nadat een Russische rechtbank had gehoord dat het "video's met LGBT-thema's" promootte, terwijl de media-autoriteit van het land vorige week een unie van uitgeverijen verzocht te bekijken of alle boeken die "LGBT-propaganda" verspreiden uit de handel genomen kunnen worden.

 

De autoriteiten hebben de wet eerder gebruikt om gay pride marsen tegen te houden en homorechtenactivisten op te sluiten. De jongste voorstellen zouden, als zij worden aangenomen, de werkingssfeer van deze wet aanzienlijk verruimen.

 

In een rangschikking van Europa's meest LGBT-vriendelijke naties in de "Rainbow Europe" index van dit jaar, samengesteld door ILGA-Europe, stond Rusland op de op twee na laatste plaats.

 

bron: https://nl.marketscreener.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.