Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 10 juni 2022 @ 00:19 door Travelboy , 1000 keer bekeken

Het Texaanse staatsparlementslid Bryan Slaton heeft een wetsvoorstel ingediend dat een leeftijdsbeperking op drag shows verplicht maakt. De wet moet kinderen "beschermen" tegen "perverse volwassenen".

 

Twitter IconFacebook IconDeel dit artikel

 

De Republikein zet deze stap nadat een drag show speciaal voor kinderen voor onrust zorgde in conservatieve kringen. Een gay bar in Dallas hield deze "familievriendelijke" drag show als opening van Pride-maand.



"De gebeurtenissen van het afgelopen weekend waren afschuwelijk en laten een verontrustende trend zien waarin perverse volwassenen geobsedeerd zijn door het seksualiseren van jonge kinderen," zegt Slaton in een verklaring. "Als vader van twee jonge kinderen zou ik mijn kinderen nooit meenemen naar een dragshow."



Volgens Slaton moet de nieuwe wet kinderen beschermen. Ook andere Republikeinen deelden hun verontwaardiging. Parlementslid Lauren Boebert uit Florida tweette: "breng je kinderen naar de kerk, niet naar drag shows".



De wet staat niet op zichzelf. De afgelopen tijd hebben Republikeinen in verschillende staten talloze wetten ingediend die LGBT+-personen beperken in hun expressie. In Florida werd het verboden om over LGBT+-zaken te praten in het klaslokaal en in het landelijke Congres willen Republikeinen regelen dat er een tv-waarschuwing komt voor LGBT+-content.

 

bron: www.out.tv



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.