Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 november 2022 @ 00:11 door Travelboy , 2074 keer bekeken

De Britse bisschop van Oxford, Steven Croft, vindt dat de Kerk van Engeland het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht moet toestaan. In een essay van ruim vijftig pagina's biedt hij zijn excuses aan voor de houding van de kerk ten opzichte van de lhbtiq+-gemeenschap, die volgens Croft jarenlang "pijn en leed" is aangedaan.

 

Croft is als bisschop van Oxford het meest vooraanstaande lid van de Anglicaanse Kerk dat zich zo nadrukkelijk uitspreekt voor het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht. In zijn essay erkent hij dat zijn eigen opvattingen "langzaam zijn veranderd", schrijft de Britse krant The Guardian.

 

Croft pleit voor "liefde en respect" voor mensen uit de lhbtiq+-gemeenschap en hun familieleden, zowel binnen als buiten de kerk. "Liefde en respect voor allen die anders denken", voegt de bisschop daaraan toe.

 

Hij wil niet alleen dat het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht binnen de kerk wordt toegestaan: ook geestelijken moeten volgens Croft met iemand van hetzelfde geslacht kunnen trouwen.

 

De Kerk van Engeland staat haar priesters niet toe om huwelijken tussen partners van gelijk geslacht te sluiten. Het zou indruisen tegen de leer van de kerk dat het huwelijk alleen tussen een man en een vrouw kan zijn.

 

Het opengestelde huwelijk is sinds 2013 legaal in Engeland.

 

bron: www.nu.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.