Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 08 oktober 2022 @ 00:11 door Travelboy , 3246 keer bekeken

In de Sint-Pauluskathedraal van Luik loopt nog tot 13 oktober 2022 een tentoonstelling over de 'Duizenden gezichten van het gezin'.
 
 
De kathedraal van Luik © Wikipedia

De kathedraal van Luik © Wikipedia

 

Het bisdom Luik reageert ontzet op de schade die werd aangericht op de tentoonstelling Duizend gezichten van het gezin, waarin een twintigtal foto’s te zien zijn die de diversiteit van koppels tonen. Doel van de expo is de gastvrijheid in de Kerk te verhogen voor nieuwe vormen van ouderschap. 

 

De tentoonstelling was eerder al zonder enig probleem te zien in de bibliotheek van het Grootseminarie van Luik. Nu werden afgelopen maandag twee foto’s beschadigd: van twee mannen met een kind en van twee vrouwen met een kind. Een foto werd beklad met de zin: Het model van het gezin is een man en een vrouw die samen leven geven.

 

De fotograaf heeft inmiddels klacht ingediend tegen onbekenden. Gehoopt wordt dat de dader gevat kan worden op basis van de beelden van de bewakingscamera. Volgens deken Lambert Wers waren er overigens ook op sociale netwerken enkele negatieve reacties op de expositie. Er is beslist dat de deken op het einde van de eucharistieviering van komende zondag zijn afkeuring over het vandalisme zal uitspreken. Hij zal eveneens vragen om de tentoongestelde werken voortaan te respecteren en elke vorm van discriminatie van antisemitisme tot homofobie, te veroordelen. 

 

bron: www.kerknet.be

 
 
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.