Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 december 2022 @ 03:48 door Travelboy , 2185 keer bekeken

Ook de Tweede Kamer wil dat de regering meer doet tegen discriminerend geweld. Het COC had daar met vijf LHBTI+ organisaties op aangedrongen. De Kamer stemde op 8 december voor een motie van Songül Mutluer (PvdA) en Lisa Westerveld (GroenLinks).

 

In de motie vragen Mutluer en Westerveld onder meer om tijd en geld voor de agenten van Roze in Blauw. Die bestrijden LHBTI+ discriminatie en steunen LHBTI+ personen bij het doen van aangifte. Dat doen ze nu in hun vrije tijd. Door de grote werkdruk bij de politie staat het werk van Roze in Blauw zwaar onder druk. In plaats van verlichting te bieden, beloofde het kabinet de agenten tot nu toe alleen geld voor het vieren van een jubileum en bezoeken van een conferentie.

 

Ook vragen Mutluer en Westerveld in hun motie om een steviger aanpak van discriminatie op internet en meer aandacht voor de aanpak van discriminatie in het curriculum van de Politieacademie. De oproep van PvdA en GroenLinks tot maatregelen tegen discriminerend geweld werd door alle partijen in de Kamer gesteund, behalve door PVV, Forum, SGP en de Groep Van Haga.

 

PvdA-Kamerlid Mutluer pleitte tijdens het debat over Emancipatie op 5 december ook voor maatregelen en onderzoek om de emancipatie van bi+ personen te bevorderen. Bi+ personen ervaren, nog meer dan anderen in de regenbooggemeenschap, discriminatie en problemen rond werk, gezondheid, onveiligheid en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Minister Dijkgraaf (Emancipatie) beloofde daarover in het voorjaar voorstellen aan de Kamer te doen.

 

PvdA en GroenLinks dienden verder een motie in waarin ze de regering vragen om meer onderzoek naar intersectionele vormen van discriminatie en mogelijkheden om dat soort discriminatie aan te pakken. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die worden gediscrimineerd om een combinatie, of intersectie, van seksuele oriëntatie en huidskleur of genderidentiteit en handicap. Over die motie wordt naar verwachting in de week van 12 december gestemd.  

 

Het COC had voor de genoemde maatregelen gepleit samen met Transgender Netwerk Nederland (TNN), de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit NNIDBi+ Nederland en de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA).



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.