Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 06 april 2022 @ 00:03 door Travelboy , 1312 keer bekeken

Nee, dit was geen uit de hand gelopen kattenkwaad. En twee jongemannen die afgelopen december een man overvielen op een homo-ontmoetingsplaats blijven dan ook gewoon vast in voorarrest, hoe jong ze ook zijn.

 

Een van de verdachten is 19, de ander was net twee weken 18 toen ze werden opgepakt bij Son langs het kanaal. Daar hadden ze een man met pepperspray bewerkt op een homo-ontmoetingsplaats en waren er met zijn boodschappen vandoor gegaan

 

 

Advocaten zien het als uit de hand gelopen kwajongensspel, maar officier Boelens tilt er een stuk zwaarder aan. De overval was een weloverwogen plan, en duidelijk was dat het om kwetsbare slachtoffers zou gaan.

 

Verstopt onder deken

 

Volgens het slachtoffer werd hij naar een auto gelokt door een minderjarige knul. Op de achterbank hadden diens broer (19, Gemert) en een Eindhovenaar (18) zich verstopt onder een deken. Ze kwamen te voorschijn, deelden klappen uit en spoten met pepperspray.

 

Een grote buit was er niet, de man had net boodschappen gedaan en daar gingen ze er mee vandoor. De gewaarschuwde politie greep ze echter vrijwel meteen in de kraag.

 

De jongste verdachte is vrij, de andere twee zitten achter tralies. En daar blijven ze voorlopig ook zitten, zo besloot de rechtbank. Een gewapende overval is een te zwaar delict voor vrijlating.

 

Een belangrijke vraag is of het jeugdrecht zal worden toegepast. Dan zijn de straffen veel lichter. De Eindhovenaar was net twee weken volwassen, de man uit Gemert is verstandelijk beperkt dus er zijn argumenten voor. Maar de reclassering en de officier gaan voorlopig uit van volwassenrecht. 

 

bron: www.ed.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.