Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 03 mei 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1255 keer bekeken

Een pastor in Groot-Brittannië, die gedwongen ontslag nam vanwege uitspraken op Twitter waarin hij waarschuwde tegen LHBTI-events, is door een werknemerstribunaal gerehabiliteerd. De voorganger was werkzaam als begeleider op een basisschool en kreeg van zijn werkgever in 2019 te horen dat zijn tweet discriminerend was. Dat laat Christian Today optekenen.

 

pastor suing primary school over pride tweet

 

De 55-jarige pastor Keith Waters waarschuwde christenen en kinderen destijds om niet deel te nemen aan of events te bezoeken van de LHBTI Pride. Volgens de rechterlijke uitspraak is het "zeer relevant" dat de tweet van Waters op persoonlijke titel werd geplaatst en niet vanuit zijn werknemersaccount bij de school.

 

"Het is één ding om regels te hebben die tijdens werk gelden, maar het is heel iets anders om die regels ook toe te passen op het privéleven van werknemers", oordeelde de rechter. 

 

Ongepast


"Om de vrijheid van meningsuiting van de eiser in te kunnen perken buiten zijn werk om, wat tevens een belangrijk onderdeel vormt van zijn rol als voorganger en dus ook onderdeel is van de vrijheid van godsdienst, moet dat met een zekere voorzichtigheid gedaan worden. Alleen in de duidelijkste gevallen waarin de rechten van anderen worden geschaad mag de school optreden", zei de recht verder.

 

Het was volgens de rechter dus "niet gepast" om te handelen op de manier waarop ze dat hebben gedaan. "Geloofsovertuigingen die sommige mensen kunnen beledigen, choqueren of verontrusten moeten nog steeds beschermd worden."

 

Conflict


Het tribunaal heeft wel bekeken of de waarschuwing van Walters de rechten van anderen schond maar de rechter kwam tot de conlusie "dat dit ook voor andere elementen uit het christendom kon gelden, die ook zouden kunnen conflicteren met andere religies".

 

"Dit betekent niet dat deze zienswijzen niet gerespecteerd kunnen worden. Ook als een meerderheid deze zienswijzen niet heeft, heeft de voorganger nog altijd recht op zijn perspectief. Dit is natuurlijk iets anders dan de manifestatie van deze zienswijze op de specifieke punten van deze zaak", aldus de rechter.

 

Bloot


Pastor Keith Walters laat in een eerste reactie weten "opgelucht en tevreden" te zijn met de uitspraak. "Dit is niet alleen een overwinning voor mij, maar voor alle christelijke voorgangers in het land. Ik bid dat deze uitspraak zal bijdragen aan de bescherming van voorgangers in de toekomst, pastors die naast hun roeping ook ander werk hebben om rond te kunnen komen."

 

Over de Pride events zegt de voorganger tot slot: "Iedereen die zo'n Pride event bezoekt loopt het risico blootgesteld te worden aan onzedelijk gedrag. Dat is ontegenzeggelijk schadelijk voor kinderen en in een vrije samenleving moet je vrij zijn om hierover zonder angst je zorgen te uiten."

 

bron: www.cip.nl

(LET OP: Dit is een zeer conservatieve christelijke nieuwsbron)



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.