Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 september 2022 @ 00:09 door Travelboy , 2148 keer bekeken

 

 

 

Marokkaanse 'straatsoldaten van Allah' bestrijden al decennialang homoseksualiteit in de buurten waar zij de baas op straat zijn. De Amsterdamse Spuistraat is een gebied waar felle strijd gevoerd wordt om de macht. Volgens een correspondent ter plaatse zijn de Marokkaanse milities aan de winnende hand.

 

 

Gay bar onder vuur

 

Vorige week werden bezoekers van gay bar Prik aan de Spuistraat onder vuur genomen. Een peloton islamitische straatsoldaten beschoot vanuit een auto bezoekers van het homocafé, die op het terras van de zon genoten. Eén Israëlische homo, die als toerist de stad bezocht en nietsvermoedend op het terras had plaatsgenomen, raakte gewond. Hij wordt momenteel in een ziekenhuis in Israël behandeld. Artsen melden dat het slachtoffer door de beschieting aan één oog blind geraakt is.

 

Er komen veel internationale gasten naar gay bar Prik, die nog steeds in de mythe geloven dat Amsterdam ‘Gay Capitol of the World’ zou zijn. Een Amsterdamse bezoeker: ‘Dertig jaar geleden was Amsterdam een prima plek voor homo’s om naartoe te komen. De laatste jaren loopt het geweld tegen homo’s echter compleet uit de hand. Zolang de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) het probleem niet onder ogen wil zien, zullen steeds meer delen van de stad homovrij gemaakt worden door de types die tegenwoordig de baas op straat zijn. Hen wordt nauwelijks een strobreed in de weg gelegd, als zij homo’s uit hun wijken jagen. Zelfs rechters hebben al aangegeven dat er geen sprake is van homodiscriminatie als homo’s worden uitgescholden voor ‘kankerhomo’. De straatsoldaten die op homo’s jagen wéten dat en voelen zich erdoor gesterkt.’

 

Burgemeester Halsema (GroenLinks) ernstig verward

 

Burgemeester Halsema van Amsterdam toonde zich geschokt over de schietpartij. Volgens bronnen op het stadhuis raakte zij flink in de war, nadat zij op de hoogte was gebracht van de charge op de gay bar. ‘Halsema heeft in toenemende mate last van aanvallen van cognitieve dissonantie. Dan draaien haar ogen weg, spannen haar kaken zich en murmelt de burgermoeder een incoherente brei aan woorden.’ Naar aanleiding van de schietpartij hield Halsema een preek over homofobie bij corpsballen in haar stad.

 

Halsema’s moederpartij, GroenLinks, weigert het feit te benoemen dat Marokkanen het voorzien hebben op de homo’s in de stad. Vorig jaar moffelde GroenLinks een rapport daarover onder het tapijt. Ook nu weer blijkt het voor de burgermoeder teveel gevraagd om man en paard te noemen. ‘Wij zijn een vrije en diverse stad’, sprak Halsema. Haar critici vrezen dat zij daarmee doelt op verdeeldheid en verschillen tussen stadsdelen, waarvan sommige homo’s wel accepteren en sommige niet.

 

Meer en meer buurten in Amsterdam zijn inmiddels homovrij gemaakt door in los verband opererende pelotons straatsoldaten, die elke (vermeende) uiting van homoseksualiteit afstraffen in de wijken die zij onder hun controle hebben.

 

Halsema is niet de enige burgemeester die het geweld van moslims tegen homo’s niet wenst te benoemen.  Toen afgelopen maand in Münster (Duitsland) een Tsjetsjeense vechter een deelnemer aan de lokale Gay Pride doodsloeg, sprak burgemeester Markus Lewe de Duitse bevolking aan op hun intolerantie, voorbijgaand aan het feit dat de dader een asielzoeker is uit het zeer homovijandige Tsjetsjenië.

 

Politie: wij doen niets

 

De Amsterdamse politie heeft toegezegd helemaal niets te doen om de daders van het homofobe geweld op te sporen. Ook weigert de politie te spreken over homogerelateerd geweld.

 

Volgens de politie kan de Israëlische toerist een afspraak maken om op het politiebureau over het voorval te komen praten. Als in zo’n gesprek blijkt dat er behoefte bestaat om aangifte te doen van een strafbaar feit, dan staan staat de politie daar eventueel voor open. Het slachtoffer van de beschieting is echter teruggevlogen naar Israël, waar hij woont, en wil niet naar Amsterdam terugkeren.

 

 

Zonder aangifte ziet de politie geen reden om deze zaak verder te onderzoeken. De jongelui van wie gezegd wordt dat zij met opzet homoseksuelen zouden hebben beschoten, hoeven zich geen zorgen te maken. Er zijn geen camerabeelden waarop het kenteken van hun auto leesbaar is, en de politie laat het er verder bij.

 

Volgends de politie is er geen aanwijzing dat het om gericht geweld tegen homo’s gaat. 'Wanneer gescholden wordt met "kankerhomo", dan zegt dat helemaal niks over de intentie van de daders’, zo klinkt het.

 

Drive-by shooting

 

Burgemeester Halsema heeft inmiddels een mogelijke oplossing voor de problemen van de gay bar aangedragen. Volgens haar kan de bewakingscamera van café Prik iets meer naar voren worden gericht, zodat bij de volgende drive by shooting wellicht een kentekenplaat in beeld komt.

 

De uitbaters van De Prik reageren gelaten. Volgens hen is het geweld tegen hun bezoekers al vele jaren een structureel probleem. Een stamgast: ‘Wij zijn er als homo’s aan gewend dagelijks uitgescholden en belaagd te worden in Amsterdam. Voor toeristen is het veel lastiger. Zij geloven nog altijd dat Amsterdam een veilige stad is voor homo’s en zijn vaak heel verbaasd als ze erachter komen hoe gevaarlijk het hier is om homokroegen te bezoeken. We moeten gay toeristen ook steeds uitleggen wat "kankerhomo" betekent, want dat krijg je als homo in Amsterdam voortdurend naar je kop geslingerd.’

 

Studentenverenigingen krijgen de schuld

 

Studentenverenigingen in de hoofdstad beramen zich op acties. Zij accepteren niet dat burgemeester Halsema de verantwoordelijkheid voor de beschieting van homo’s in de stad legt bij hun leden.

 

red club: de schrijver van deze collumn is mij onbekend

 

bron: www.gaysite.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.