Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 april 2022 @ 00:14 door Travelboy , 2996 keer bekeken

Het handwerkclubje van Ter Valcke in Goes haakt zich een slag in de rondte voor Roze Zaterdag volgend jaar juni in de stad. Ze maken een slinger met 200 roze vlaggetjes die de binnenstad moet gaan versieren.

 

poster

 

De vlaggetjes moeten zo veel mogelijk op elkaar lijken, maar het belangrijkste is dat ze roze zijn. Tussen de 156 al gehaakte vlaggetjes zit wel een verdwaald lichtroze vlaggetje, maar het overgrote deel is duidelijk mooi roze.

 

Seksuele diversiteit

 

Ter Valcke heeft een voorbeeldfunctie in Zeeland als het gaat om diversiteit. Er worden activiteiten georganiseerd rondom seksuele diversiteit van mensen voor medewerkers en cliënten en de regenboogvlag wappert het hele jaar door naast de vlag van het SRVZ.

 

Ter Valcke kreeg in 2017 als eerste zorgcentrum in de provincie de Zeeuwse Parel voor de aandacht voor seksuele diversiteit binnen de zorgorganisatie van het LHBT netwerk Zeeland.

 

Roze Zaterdag

 

Goes is in 2023 gastgemeente voor Roze Zaterdag die elk jaar in een andere stad wordt gehouden. Dit jaar is Roze Zaterdag in Rotterdam op 18 juni.

 

bron: www.omroepzeeland.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.