Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 april 2022 @ 00:01 door Travelboy , 1400 keer bekeken

Afgelopen weekend vonden de eerste races van het Sports Prototype Cup seizoen van 2022 plaats. Twee van de coureurs die meededen waren Richard Morris en Abbie Eaton. De Britse coureurs zijn ambassadeurs van Racing Pride, een LHBTI-organisatie in de autosport.

 

 

Richard Morris is ambassadeur van Racing Pride | Foto: Daniel Bürgin

 

Het weekend eindigde succesvol voor Morris, met twee pole positions, een 3e plaats en een overwinning. Voor Eaton was dit het eerste raceweekend na haar harde crash tijdens een W Series race in Amerika. Haar prioriteit dit weekend was om te kijken hoe zij er voor staat na de lange herstelperiode van haar rugblessure.

 

Het succes van het weekend vond verder plaats buiten de raceauto. Enkele Nederlandse vrienden en supporters van Racing Pride werden uitgenodigd om het raceweekend bij te wonen. Hier spraken ze niet alleen over de autosport, maar ook over de mogelijkheid om in Nederland een gemeenschap op te zetten van gelijkgestemden. Er werden onder andere een jonge karter en een marshal van Circuit Zandvoort uitgenodigd.

 

Richard Morris: “Ik heb ervan genoten om mensen te spreken waar ik anders niet de kans voor zou hebben om ze face-to-face te ontmoeten. Ook het creëren van een gemeenschap is fantastisch. Het is een van mijn grote wensen die in vervulling gaat dit jaar. Om naar vijf verschillende Grand Prix circuits in vijf verschillende landen te gaan en daar allerlei verschillende mensen te ontmoeten om de boodschap van Racing Pride te verspreiden.” Morris voegt hier met een glimlach aan toe: “Ik zie graag dat onze internationale uitbreiding doorgaat en dat we een internationale gemeenschap creëren binnen de autosport voor de LHBTI-gemeenschap.”

 

Op de vraag waarom Abbie Eaton ambassadeur is geworden van Racing Pride, geeft ze een tamelijk onzelfzuchtig antwoord. “Ik hou er niet echt van om over die kant van mijn leven te schreeuwen. Ik verberg het niet, ik leef authentiek, ik ben wie ik ben. […] maar er is waarschijnlijk iemand die opkijkt naar mensen zoals ik, die mij nodig heeft als voorbeeld. Dus ik dacht gewoon, zelfs als ik hier en daar een interview doe, of zelfs als mijn naam alleen wordt geassocieerd met Racing Pride, zou het een enorm verschil kunnen maken voor andere mensen.”

 

  • Sports Protoype Cup 2022 in Zandvoort

  •  

  •  

  • Richard Morris en Abbie Eaton

  •  

  •  

  • Racing Pride op de auto

  •  

  •  

  • Sports Protoype Cup 2022 in Zandvoort  Foto’s Daniel Bürgin

 

bron: https://zandvoortsecourant.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.