Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 november 2022 @ 08:16 door Travelboy , 979 keer bekeken

De oppositie in Italië heeft premier Georgia Meloni gevraagd om de leider van haar partij in de Senaat, Lucio Malan, te ontslaan nadat hij zijn persoonlijke mening over homoseksualiteit had geuit, dat meldt Evangelical Focus.

 

Lucio Malan | Facebook

 

Lucio Malan, die tegen een nieuwe wet voor het homohuwelijk stemde en tegen een ander wetsvoorstel dat LHBTI-personen in Italië meer rechten zou hebben gegeven, werd op de openbare omroep Rai 1 ondervraagd over zijn persoonlijke opvattingen over seksualiteit en het huwelijk.

 

Toen hem werd gevraagd naar zijn verzet tegen het homohuwelijk en de adoptie van kinderen door homostellen, terwijl de kerk waartoe hij behoort (de Waldenzenkerk, een kleine protestantse denominatie met een liberale theologie) dit accepteert, zei hij: “De Waldenzen Evangelische Kerk is gesticht op de Bijbel en niet op zijn hiërarchie.”

 

Toen de presentatoren van het radioprogramma erop aandrongen waar de Bijbel homoseksualiteit veroordeelt, haalde hij als voorbeeld Leviticus 18:22 uit het Oude Testament aan, waar staat: 'Gij zult niet met een man liggen zoals met een vrouw; het is een gruwel' (Engelse vertaling ESV).

 

Controverse
Het interview leidde tot een politieke controverse waarin de voormalige regeringspartij de opvattingen van Malan "verachtelijk" en "verbijsterend" noemde. Andere partijen riepen op om "Malan uit zijn functie te verwijderen" en vroegen premier Giorgia Meloni of zij de mening van zijn collega deelde.

 
 

LHBTI-groepen in Italië spraken zich ook uit tegen de standpunten van Malan, evenals tegen enkele rooms-katholieke geleerden die een gelijksoortige theologie aanhangen.

 

Malan reageerde op de kritiek en verdedigde zijn recht om respectvol zijn christelijke opvattingen te uiten: "Ik ben tegen een 'gelijk huwelijk' voor paren van hetzelfde geslacht, omdat dit het recht op adoptie zou inhouden en ik vind dat kinderen een vader en een moeder moeten hebben. Zoals dat van nature aan ons gegeven wordt. Als men mij vraagt hoe ik deze positie als christen rechtvaardig, dan citeer ik de Bijbel", twitterde hij.

 

Hij voegde er ook aan toe dat hij aan zou blijven om de "religieuze vrijheid en seksuele vrijheid te verdedigen". Hij zei dat beide goed beschermd zijn in Italië en onderstreepte dat het uiten van je mening over geloof of moraliteit niet betekent dat je die opvattingen aan anderen wil opleggen, aangezien "het christelijk geloof leert het tegenovergestelde te doen". 

 

bron: www.cvandaag.nl (Bron is een ultra conservatieve Christelijke website)



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.