Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 13 februari 2022 @ 00:36 door Travelboy , 1427 keer bekeken

COC Midden-Nederland is begonnen met de ondertekening van Regenboog Stembusakkoorden. De belangenorganisatie maakt afspraken met lokale politieke partijen over LHBTIQ+ emancipatie in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart. De aftrap was in Wijk bij Duurstede.

 

In februari 2022 bezoekt COC Midden-Nederland alle 34 gemeenten in hun werkgebied, voor de ondertekening van het vernieuwde Regenboogstembusakkoord.

 

‘Een prachtige mijlpaal,’ aldus het bestuur van COC Midden-Nederland. ‘Dat er in álle gemeenten in het werkgebied van COC Midden-Nederland ondertekend gaat worden, betekent dat elke gemeente zich écht wil gaan inzetten voor LHBTIQ+ personen’.

 

COC Midden-Nederland biedt gemeenten en politieke partijen waar nodig de helpende hand om te zorgen voor goed LHBTIQ+ beleid.



In 2018 is COC Midden-Nederland gestart met het sluiten van gemeentelijke Regenboogakkoorden. Dat jaar bezocht de vereniging 24 gemeenten en nodigde lokale partijen uit om een handtekening onder het akkoord te zetten. In 2021 heeft het bestuur van COC Midden-Nederland het Regenboogstembusakkoord vernieuwd. Hierbij leverden diverse LHBTIQ+ organisaties input zodat het nieuwe akkoord breed wordt gedragen.



COC Midden-Nederland publiceert het nieuwe Regenboogakkoord 2022 ook op haar website en sociale media. De organisatie hoopt dat lokale politici het nieuwe Regenboogstembusakkoord, en de daarbij behorende suggesties voor een kleurrijke gemeente, met plezier zullen lezen en dat ze met passie aan de slag gaat om de komende jaren vooruitgang te boeken.



COC Midden-Nederland heeft al prachtige reacties ontvangen, waarin lokale politieke partijen toezeggen het Regenboogstembusakkoord 2022 te tekenen. Ook geeft men aan dat het Regenboogakkoord uit 2018 zijn meerwaarde heeft bewezen, een mooi positief geluid!



Bent u benieuwd wanneer het bestuur van COC Midden-Nederland in uw gemeente langskomt voor de ondertekening van het Regenboogstembusakkoord? U kunt HIER een overzicht vinden met locaties, datums en tijden. Heeft u vragen of opmerkingen over het vernieuwde Regenboogstembusakkoord 2022? Laat ons dit vooral weten via: regenboogstembusakkoord@cocmiddennederland.nl.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.