Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 14 juni 2022 @ 01:43 door Travelboy , 1606 keer bekeken

De Arubaanse politieke partij Accion21 komt in juni met een wetsvoorstel om het homohuwelijk op het eiland in te voeren. Dat heeft partijleider Miguel Mansur bekendgemaakt. Sinds vorig jaar kent Aruba een geregistreerd partnerschap voor stellen van gelijk geslacht, maar geen huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.

 

Accion21, met één zetel vertegenwoordigd in het parlement, wil hier verandering in brengen. De politieke partij heeft tussen 25 maart en 3 april een enquête gehouden onder 1200 ondervraagden op Aruba over het homohuwelijk. Volgens het eigen onderzoek steunt 57 procent een dergelijke verbintenis.

 

Accion21 heeft zondag de resultaten van het onderzoek naar buiten gebracht. Daaruit blijkt dat jongeren tussen de 18 en 29 jaar vaker voor het homohuwelijk zijn dan ouderen, 68 procent van de jongeren is namelijk voor. Ook zijn vrouwen (60 procent) vaker voorstander dan mannen (54 procent), net als mensen die een hogere opleiding hebben. 72 procent van de Arubanen met een hbo-opleiding is voor het homohuwelijk, bij mensen die een universiteit hebben afgerond ligt dat op 61 procent.

 

bron: www.rd.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.