Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 04 juli 2022 @ 00:23 door Travelboy , 1206 keer bekeken

Sharia-rechtbank verhaalt zich op de god van koran.

 

https://pnws.be/wp-content/uploads/2022/07/Schermafbeelding-2022-07-03-om-11.03.06-750x430.png

 

Drie mannen – waaronder een 70-jarige man – zijn in Nigeria ter dood veroordeeld door steniging omdat ze homoseksuele relaties hadden. De uitspraak is gedaan door een islamitische sharia-rechtbank, zei Adam Dan Kafi, hoofd van de religieuze politie van de regionale overheid in Ningi in de staat Bauchi.

 

De drie mannen die op 14 juni werden gearresteerd hebben bekend. Tegen de uitspraak kan binnen een termijn van 30 dagen bezwaar worden aangetekend. Elk doodvonnis dat door een sharia-rechtbank wordt uitgesproken, moet worden goedgekeurd door de gouverneur van de staat.

 

In Nigeria, een van de dichtstbevolkte landen van Afrika, wordt homoseksualiteit als onaanvaardbaar beschouwd , net als in de meeste delen van het continent . Wetten voorzien in lange gevangenisstraffen voor openlijk beleefde homoseksualiteit.

 

Steniging is één van de gruwelijkste straffen die er bestaan. Het duurt een hele tijd voor het slachtoffer overlijdt. We kunnen ons niet eens voorstellen hoe pijnlijk dit is.

 

Misschien is deze zaak iets voor de grote Europese leiders Charles Michel en Ursula Von der Leyen. Of is dit onvoldoende om Nigeria te boycotten?

 

bron: https://pnws.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.