Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 november 2022 @ 00:02 door Travelboy , 1686 keer bekeken

Qatar heeft beloofd dat fans tijdens het WK voetbal in Qatar amper een strobreed in de weg gelegd wordt. Ze mogen dronken worden, op tafels klimmen en demonstreren. Mensen uit de LHBTI-gemeenschap hoeven niet bang te zijn voor vervolging.

 

Mister Qatar Organizacion Imvu

 

Dat staat in een document dat in handen is van het AD, en dat eerder gedeeld is met voetbalbond KNVB en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een weergave van afspraken tussen de toernooiorganisatie en de politie in Qatar. Die afspraken zijn nooit officieel naar buiten gebracht. Het organisatiecomité en de FIFA reageren niet op vragen over het onderwerp.

 

De regels zijn voor Qatarese begrippen erg soepel. Er is ‘clementie ten aanzien van gedrag dat geen bedreiging vormt voor de fysieke integriteit of eigendommen’, zo valt te lezen. De fans mogen in Qatar dragen wat ze willen, zolang ze bijvoorbeeld in de buurt van een moskee ‘internationaal geaccepteerde etiquette’ respecteren.

 

Het stuk meldt verder dat mensen uit de LHBTI+-gemeenschap die in het openbaar affectie tonen, niet worden terechtgewezen, vastgezet of vervolgd. Ze mogen ook regenboogvlaggen dragen. Mensen van hetzelfde geslacht mogen samen op een hotelkamer slapen.

 

Toch is de status van de presentatie enigszins onduidelijk, het is ook niet bekend wanneer die is opgesteld. Hoewel het document door diverse autoriteiten bekeken en gedeeld is, bevestigen Qatar en de FIFA nergens dat het om officiële richtlijnen gaat.

 

Lees het hele artikel op ad.nl  (achter de paywall)



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.