Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 26 november 2022 @ 00:13 door Travelboy , 1263 keer bekeken

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaan in ieder geval twee van de drie jongeren die worden verdacht van het mishandelen en beroven van een man in Houten de jeugdgevangenis in. De tieners zouden een nepafspraakje met de man hebben gemaakt via een datingapp voor homo's, om hem vervolgens in zijn eigen huis gewelddadig te overvallen.

 

 

De 60-jarige man werd in september vorig jaar in zijn woning in Houten overvallen. Dankzij een oplettende buurtbewoner was de politie die avond snel aanwezig. Er werd groots alarm geslagen en onder meer een politiehelikopter en geleidehond werden ingezet. Nog diezelfde avond werden er meerdere verdachten aangehouden. De derde verdachte werd anderhalve week later gearresteerd.

 

LEES OOK
Derde verdachte aangehouden voor gewelddadige woningoverval in Houten

 

Bullchat


De eerste verdachte is een 17-jarige jongen uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht een afspraak te hebben gemaakt met het slachtoffer via Bullchat. Vervolgens zou hij de andere verdachten naar binnen hebben gelaten en het slachtoffer hebben bedreigd met een mes. Het OM eist tegen hem 360 dagen jeugddetentie, waarvan 320 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook wil het OM dat hij 120 uur taakstraf uitvoert.

 

De tweede verdachte, een Utrechter van 16 jaar oud, hoorde vandaag drie maanden jeugddetentie, waarvan 53 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Ook hij moet, als het aan de officier van justitie ligt, een taakstraf uitvoeren: 180 uur.

 

Er is ook nog een derde verdachte in de zaak, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, maar het OM moet eerst nog meer onderzoek doen naar zijn betrokkenheid en heeft deze eis daarom uitgesteld.

 

bron: www.rtvutrecht.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.