Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 december 2022 @ 04:43 door Travelboy , 1350 keer bekeken

Twee mannelijke Indonesische militairen zijn deze maand opgepakt omdat zij seks met elkaar hadden. De militaire rechtbank van de conservatieve Indonesische provincie Aceh veroordeelde de twee tot een gevangenisstraf van zeven maanden.
 

De militaire rechtbank van Aceh oordeelde ook dat de militairen niet meer in dienst mogen treden bij het leger. De hoge raad noemt de handeling van de twee militairen "in strijd met de wet en religieuze bepalingen". Daarnaast zouden ze "niet hebben gehandeld naar hun voorbeeldfunctie".

 

Het gebrek aan acceptatie van de lhbtiq+-gemeenschap is de afgelopen jaren flink toegenomen onder Indonesische strijdkrachten en de politie, merkt Usman Hamid, de directeur van de Indonesische tak van mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

 

"Leden van de politie en het leger werden ontslagen of voor de rechtbank gedaagd, gewoon om wie ze zijn en van wie ze houden", zegt Hamid tegen de Indonesische nieuwswebsite Detik.com.

 

Seks met iemand van zelfde geslacht niet geaccepteerd in Indonesië

 

Volgens Hamid hebben "opruiende verklaringen" van de politieke leiders van Indonesië bijgedragen aan de verdere stigmatisering van minderheidsgroepen in het land, waaronder de lhbtiq+-gemeenschap. "De zaak van de twee militairen in Aceh is slechts het topje van de ijsberg."

 

In Aceh is seks met iemand van hetzelfde geslacht verboden. Er gelden wetten op basis van de islamitische sharia. Andere Indonesische provincies staan seks met iemand van hetzelfde geslacht wel toe, maar in het leger is het verboden.

 

Hoewel seks met iemand van hetzelfde geslacht in de andere provincies is toegestaan, worden mensen die dit zichtbaar doen nog wel opgepakt op basis van de antipornografiewet. Daarnaast worden nog veel Indonesiërs die deel uitmaken van de lhbtiq+-gemeenschap gediscrimineerd en buitengesloten.

 

bron: www.nu.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.