Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 09 oktober 2022 @ 00:08 door Travelboy , 1870 keer bekeken

Ongeveer een jaar geleden heeft Kadeem van de Pol een t-shirtactie opgezet om aandacht te vragen voor dakloze regenboogjongeren. Deze campagne was een groot succes! Zo groot zelfs dat Kadeem is genomineerd voor een Young Impact Award! Voor Kadeem is dit een grote eer, maar ook voor de dakloze jongeren is dit goed nieuws. De winnaar van deze award krijgt namelijk een mooi geldbedrag te besteden aan een goed doel naar hun keuze. Hier hebben we jullie hulp voor nodig!

 

YIA header

 

Stem nu op Kadeem: https://youngimpact.nl/stemmen/

 

De campagne #uitdekastenvandestraat werd opgezet om tijdens Pride aandacht te vragen voor dak- en thuisloze regenboogjongeren. Dit zijn jongeren die door hun ouders en/of omgeving niet geaccepteerd worden na hun coming out, en daardoor op straat komen te staan. Dak- of thuisloos zijn is op zichzelf al enorm zwaar voor jongeren. Voor lhbti-jongeren die soms worstelen met zelfacceptatie en veelal afgewezen zijn door hun familie of omgeving komt dit er bovenop. Vervolgens zijn er weinig veilige plekken in de opvang en komen pesten, geweld en misbruik vaker voor. Dit maakt hen driedubbel kwetsbaar (Naar: Movisie, 2020).

 

De Young Impact Award geeft ons een groot podium om nogmaals aandacht te vragen voor deze problematiek, en dat is nog niet alles. Sponsor ABN AMRO stelt een bedrag van 2500 euro ter beschikking aan de winnaar van de Young Impact Award. Dit bedrag mag diegene besteden aan een goed doel naar keuze. “Als ik de Young Impact Award win, gaat het prijzengeld naar Stichting de Tussenvoorziening in Utrecht. Hun LHBTIQ+-specifieke daklozenopvang is een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

 

Initiatiefnemer Kadeem van de Pol

 

Wij hebben jullie hulp nodig. Gebruik de knop hieronder om op Kadeem te stemmen en deel deze actie met jouw vrienden en familie!

 

 

 

Bron: www.meijt.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.