Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 juli 2022 @ 01:00 door Travelboy , 3355 keer bekeken

Reformatorische scholen in Barneveld mogen geen criteria over seksuele voorkeuren opnemen in hun schoolgidsen. Dat stelt het Barneveldse college in een reactie op schriftelijke vragen die Pro’98 vorige maand stelde. „Alle kinderen moeten veilig naar school kunnen gaan.”

 

Raadslid De Man van Pro’98 uitte begin vorige maand haar zorgen over eventuele regels rondom homoseksualiteit op reformatorische scholen in Barneveld. Ze wees daarbij op een onderzoek van tv-programma Pointer waaruit onlangs bleek dat er in de schoolgidsen van een groeiend aantal reformatorische scholen criteria worden gesteld aan de seksualiteit van leerlingen. 

 

In 22 procent van de schoolgidsen staan volgens het onderzoek teksten die homoseksualiteit afwijzen, terwijl dat twee jaar geleden nog in 18 procent van de schoolgidsen het geval was.

 

Veiligheid in het geding

 

De gemeente Barneveld telt in totaal zes reformatorische scholen. Vier basisscholen, een school voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs en een middelbare school. De veiligheid van leerlingen zou volgens De Man in het geding komen wanneer blijkt dat homoseksualiteit op deze scholen afgewezen wordt.

 

De gemeente veroordeelt dit nu en volgt daarmee de lijn van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dat stelt dat er op geen enkele manier criteria aan seksuele voorkeur gesteld mogen worden door scholen. Het ministerie nam zich onlangs voor om op reformatorische scholen strenger te gaan controleren. „We zien de uitwerking van dat plan tegemoet”, aldus het college daarover.

 

Beleid niet gericht op één doelgroep

 

Ook benadrukt het college dat schoolmaatschappelijk werkers zich in Barneveld namens de gemeente inzetten voor een veilige omgeving voor alle jongeren. „Wij richten ons hierbij in het beleid niet op één bepaalde doelgroep. Als onderdeel hiervan worden ook lhbti-jongeren geholpen bij specifieke vragen of problemen. Maatschappelijk werkers zijn er ook voor vragen over genderidentiteit.”

 

bron: ad.nl



Reacties

  • CyberSimon
    zondag 17 juli 2022, 16:39

    Mooi nieuws, ik had het al gelezen. Er zijn de afgelopen jaren ook voorstellen gedaan om de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis op 'Coming Out Day', maar dat blijft vooralsnog een brug te ver... 

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.