Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 25 april 2022 @ 17:54 door Travelboy , 1349 keer bekeken

Het is zeker niet de eerste keer dat een film in een bepaald land niet mag verschijnen. Het overkomt nu ook de grote Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. De film van regisseur Sam Raimi bevat namelijk iets dat volgens lokale autoriteiten niet door de beugel kan.

 

 

Het nieuws komt via een artikel van The Hollywood Reporter. Net als Eternals en West Side Story wordt de film verbannen in Saoedi-Arabië doordat er een homoseksueel personage in de film zit.

 

Het nieuwe personage America Chavez (Xochitl Gomez) is gay in de strips en dat is een knelpunt voor de Saoedi-Arabische regering. Het lokale beleid schrijft voor dat homoseksualiteit in media illegaal is. Of de jonge Chavez in de film ook openlijk gay is, is nog niet bekend.

 

Chavez bijzonder belangrijk personage

 

Regisseur Sam Raimi zei eerder in een gesprek met Empire Magazine dat Chavez belangrijk is in de film.

 

"Strange leert nog steeds over het Multiversum," zei Raimi. "En dan is er een personage dat er doorheen kan reizen. Hij is altijd zo'n betweter, en om nu van een kind te moeten leren, is waarschijnlijk een slimme zet."

 

De kans is overigens groot dat veel (omringende) landen meegaan in het verbod. Doctor Strange in the Multiverse of Madness verschijnt op 4 mei gewoon in de Nederlandse bioscopen.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.