Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022 @ 00:00 door Travelboy , 1136 keer bekeken

grindr
 
 

Als je al eens eerder van een datingapp gebruik hebt gemaakt, weet je al hoe ze werken. En hoe al deze apps werken is vooral te danken aan één bekende datingapp: Grindr. Het opende de weg voor andere (gay apps die gebruikers gingen matchen op basis van hun locatie. Ben je een man die op zoek is naar andere mannen, dan ben je daarvoor bij Grindr aan het juiste adres.

Hoewel Grindr eigenlijk geen introductie nodig heeft, is nog niet iedereen bekend met de werkwijze van deze populaire gay-app. We laten je in deze review weten voor wie deze app is en hoe deze werkt, zodat jij zelf kunt beslissen of het iets voor jou is.

Als je het aan ons zou vragen, dan zouden we jou graag doorverwijzen naar een andere app. Een app met méér Nederlandse mannen én meer kans op succes. Welke app dat is? BEKIJK WELKE APP DIT IS

Voor wie is Grindr?

Volgens de site van Grindr zelf is de app het grootste sociale netwerk voor personen die gay, bi, transgender of queer zijn. De datingapp is echter vooral bedoeld voor mannen die op andere mannen vallen. De app is geschikt voor mannen die al langer weten waar hun seksuele voorkeur ligt en hoe ze geaard zijn, maar als je nieuwsgierig bent of nog niet goed weet waar je naar op zoek bent, ben je bij Grindr ook op de juiste plek beland.

De app werkt eenvoudig en is voor alle mannen die op mannen vallen geschikt, ongeacht leeftijd, overtuiging en persoonlijkheid. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om deel te nemen.

“‘S werelds nr. 1 GRATIS mobiele app voor sociale netwerken voor gay, bi, trans en queer mensen.” – Grindr

Hoe werkt het?

Grindr werkt met een app die te downloaden is in de appstore van je toestel. De app werd reeds ontwikkeld toen de iPhone nog in zijn kinderschoenen stond en oorspronkelijk was het ook alleen voor iOS-toestellen bedoeld. De app is op gebaseerd op de locatie van personen zodat je snel te weten komt of er mannen in de buurt zijn die mogelijk interessant voor je zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van locatietechnologie en daarin was Grindr uniek te noemen. Het is de reden waarom Grindr al meer dan tien jaar lang de grootste gay-datingapp ter wereld is.

Jezelf aanmelden en een profiel maken

Om de app te kunnen gebruiken, moet je je eerst zelf aanmelden. Download en installeer eerst de app, waarna je je kunt registreren. Hiervoor hoef je alleen maar de volgende gegevens in te vullen: emailadres, geboortedatum en je maakt een zelfgekozen wachtwoord aan. Daarna kun je een tekst maken over jezelf en voeg je foto’s toe. Dit samen is je visitekaartje op de app en andere mannen kunnen hierop reageren. Hoe je jezelf presenteert, is aan jou maar er gelden wel regels voor en zeker voor de foto’s.

grindr app

Resultaten in een raster

Als je eenmaal je eigen profiel hebt aangemaakt op Grindr, kan het zoeken naar andere mannen beginnen. Als er mannen met een profiel op Grindr bij je in de buurt zijn, worden deze getoond in een raster. Door naar beneden te scrollen vind je meer profielen maar het is niet onbeperkt. Je kunt bepaalde filters gebruiken om het aanbod te specificeren maar deze zijn niet allemaal gratis. Hiervoor moet je betalend gebruiker van Grindr worden.

Stuur andere mannen een berichtje

Heb je profielen van mannen gevonden die je aanspreken? Dan kun je deze markeren en de andere profielen blokkeren. Stuur een berichtje en dan maar wachten of er iemand op reageert en met je wil chatten. Er zijn tal van speciale features binnen Grindr waar je gebruik van kunt maken als je contact legt met een andere man. Deze vind je in de app en zijn allemaal eenvoudig te gebruiken.

Wat kost het?

De app van Grindr kun je gratis downloaden en gebruiken. je profiel aanmaken, een beperkt aantal andere profielen bekijken en contact leggen kost je niet. Wil je meer en niet beperkt worden in je handelingen op Grindr? Dan kun je kiezen voor een van de twee volgende versies waarvoor je moet betalen: Grindr XTRA of Grindr Unlimited.

Grindr XTRA

Grindr XTRA is een premium lidmaatschap dat je eerst een week lang gratis mag proberen om te bekijken of het bevalt. Je krijgt toegang tot meer functies en kunt extra filters gebruiken. Hierbij kun je onder andere denken aan het ontbreken van vervelende advertenties, chatten met gebruikers wereldwijd, het bekijken van wel 600 profielen of filteren op profielen met bijvoorbeeld alleen foto’s, op leeftijd, op lengte, gewicht en nog veel meer. Dit zijn de kosten van Grindr Xtra:

  • 1 maand voor € 16,99
  • 3 maanden voor € 29,97 (€ 9,99 p/m)
  • 12 maanden voor € 71,88 (€ 5,99 p/m)

Grindr Unlimited

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kies je voor Grindr Unlimited. Hiermee kun je onbeperkt toegang krijgen tot profielen, kun je onbeperkt en anoniem chatten met gebruikers over heel de wereld en zien wie jouw profiel bekeken heeft. Je krijgt tevens meer filters met Grindr Unlimited zodat de profielen die je te zien krijgt nog beter bij je wensen passen. Dit zijn de kosten van Grindr Unlimited:

  • 1 maand voor € 42,99
  • 3 maanden voor € 64,99 (€ 21,66 p/m)
  • 12 maanden voor € 189,99 (€ 15,83 p/m)

Je betaalt voor beide versies van Grindr. De XTRA-versie is daarbij een stuk voordeliger dan de Unlimited-versie, maar de naam zegt het al: de mogelijkheden met de laatste zijn onbeperkt. Je kunt een abonnement op Grindr afsluiten voor één, drie of twaalf maanden. Hoe langer het loopt, des te minder je per maand betaalt. Het abonnement wordt automatisch verlengd, dus je moet het zelf stopzetten als je niet meer op Grindr wilt.

App en website

Grindr werkt met een app. Toen het systeem ontwikkeld werd, was deze alleen voor iPhones geschikt maar tegenwoordig kun je de app ook downloaden voor andere toestellen. Downloaden is gratis en je vindt de app in de App Store en op Google Play. Grindr is behalve als app ook te gebruiken als website.

apple app storegoogle play store

 

 

Betrouwbaarheid en privacy

Grindr heeft een behoorlijke reputatie als datingapp, maar de bekendheid heeft zowel voor- als nadelen. Grindr stond er in eerste instantie om bekend dat er nogal aan racisme gedaan werd door gebruikers en waar zij zelf niets mee deden. In 2017 is daar wel verandering in gekomen en mogen er geen racistische uitingen meer gedaan worden in de app of op het platform.

Een ander probleem schuilt in het gebruik van de locatietechnologie. Het is een feit dat je vrij nauwkeurig kunt bepalen waar een andere gebruiker van de app zich bevindt en daar kan dus ook misbruik van gemaakt worden door mensen met verkeerde bedoelingen. Dit is in het verleden ook al gebeurd. Grindr en privacy zijn helaas geen twee dingen die bij elkaar horen en daarom kan het gebruik van de app mensen afschrikken.

Houd er daarnaast rekening mee dat je gegevens niet helemaal veilig zijn bij Grindr, want er gaan verhalen rond dat ze deze ook aan derden verstrekken. De app trekt veel aandacht in de media, maar dit weerhoudt miljoenen mensen er niet van om er gebruik van te maken.

Over Grindr

Grindr is al vele jaren de populairste mobiele gay-app waarmee gay en bi mannen met elkaar in contact kunnen komen. De app werd in eerste instantie in 2008 uitgebracht waarna het al snel begon te groeien. Niet veel later kreeg de app volop media-aandacht, omdat het een nieuwe manier bleek voor homomannen om andere homomannen in hun nabijheid te vinden. De opkomst van Grindr wordt dan ook wel in verband gebracht met de ondergang van de homobars zoals we die kenden.

Personaliseer je profiel met je Grindr-tribe, relatiestatus, types waarop je valt en nog veel meer. Binnen enkele minuten kun je chatten, contact maken en elkaar ontmoeten. Chat en spreek af met leuke, aantrekkelijke en interessante mannen in de gratis versie of upgrade de app naar Grindr Xtra en Unlimited voor nog meer features en opties.

REVIEW

Grindr

9SCORE

Grindr is een internationale datingapp voor gay, bi en queer mannen. Het is de marktleider in de gay datingscene sinds de introductie in 2008.

VOORDELEN

  • Gericht op homoseksuele mannen
  • Meeste gebruikers

NADELEN

  • Niet helemaal gratis
  • Alleen gericht op korte termijn

REVIEW BREAKDOWN

  • Onze beoordeling9
     
 
 
 

Gerelateerde berichten



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.