Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 november 2022 @ 00:03 door Travelboy , 1127 keer bekeken


De schrik is groot: uitgerekend in het normaal zo vredige Nijmegen-Oost is afgelopen weekend een regenboogvlag in brand gestoken. Buurtbewoners leven mee met de getroffen bewoonster en hangen uit medeleven ook dit soort vlaggen aan hun gevel. ,,Dit verwacht je hier niet.”

 

De regenboogvlaggen die aan het nabijgelegen pand hangen.De regenboogvlaggen die aan het nabijgelegen pand hangen

 

Is het een gerichte actie? Een kwajongensstreek? Veel is nog onduidelijk over waarom zaterdag rond middernacht de regenboogvlag van een bewoonster aan de Roothaanstraat in brand stond. Die vlag hing aan haar balkon.


Verschroeide vlag

 

Een voorbijgangster zag dat het vuur was uitgebroken. Zij waarschuwde de vrouw door spullen tegen haar raam te gooien, schrijft het slachtoffer zelf op het online buurtplatform Nextdoor. ‘Nogmaals bedankt mevrouw. (...). Ik ben zoiets niet gewend in het fijne Nijmegen-Oost’, schrijft de bewoonster - die niet met deze krant in gesprek wil over het incident.

 

De vrouw probeerde zo goed als ze kon het vuur te doven. Toch is van de regenboogvlag - hét symbool van de lhbtiq+-gemeenschap - niet veel over. Aan het balkon hangt maandag een grotendeels verschroeide vlag. Alléén de kleuren rood, oranje en geel zijn er nog duidelijk zichtbaar.

 

Solidariteit

 

Buurtbewoners betuigen steun aan het slachtoffer. Uit solidariteit met de vrouw hebben de bewoners van een nabijgelegen woonvereniging, met zo’n twintig bewoners, regenboogvlaggen aan hun pand gehangen. Tot nu toe twee, maar een nieuwe lading is besteld om het pand verder vol te hangen.

 

,,Het is een klein gebaar. Op deze manier hopen we haar te steunen. We willen laten zien dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in deze wijk”, zegt een bewoonster van de woonvereniging die niet met naam in de krant wil.

 

Vreedzaam

 

De bewoners zijn verbolgen over het incident. ,,Het is een vrij gemengde wijk. Veel woongroepen, veel studenten. Mensen leven hier vreedzaam met elkaar samen. Zo’n actie als dit verwacht je hier echt niet.

Over het motief is volgens de politie niets bekend. Een politiewoordvoerder laat weten wel bekend te zijn met de melding. ‘Er is gebeld om aan te geven dat er een vlag was aangestoken. De komst van politie was niet nodig volgens de melder, dus we zijn er niet bij geweest.

 

bron: www.gelderlander.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.