Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 16 oktober 2022 @ 00:39 door Travelboy , 1683 keer bekeken

Gary Lineker roept homoseksuele voetballers op om uit de kast te komen tijdens het WK in Qatar. Volgens de oud-prof zou dit een mooi gebaar zijn, stelt hij in gesprek met The Guardian.

 

Gary Lineker, the television presenter and former England striker, pictured in June.

 

Lineker zou naar eigen zeggen verschillende ‘Premier League-sterren’ kennen die homoseksueel zijn. "Ik ken er een paar, maar het is natuurlijk niet aan mij om hun namen bekend te maken. Het zou fantastisch zijn als voetballers tijdens het WK laten weten dat ze homoseksueel zijn."

 

De analist doet hiermee een gewaagde oproep, aangezien het in Qatar ten strengste verboden is om openlijk uit te spreken op het zelfde geslacht te vallen. Toch lijkt het hem een mooi podium. "Er is geen beter moment voor voetballers om uit de kast te komen en schande te maken van een land waar homoseksualiteit een misdaad is", klinkt het.

 

Dat het moeilijk is voor voetballers om zich uit te spreken, weet Lineker maar al te goed. "Ze zijn bezorgd over hoe hun teamgenoten en de fans denken, maar die zullen altijd wel iéts vinden. Idioten zijn er overal. Maar ik heb natuurlijk makkelijk praten, want ik sta niet in hun schoenen."

 

bron: www.voetbalnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.