Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 december 2022 @ 05:03 door Travelboy , 1490 keer bekeken

Zwolle hijst voortaan iedere dag van het jaar de regenboogvlag. Daartoe besloot de Zwolse raad afgelopen maandag. De fracties van de PvdA, D66, Partij voor de Dieren, VVD, SP en Volt wisten door middel van een motie te regelen dat de gemeente voortaan iedere dag de progress pride vlag hijst.

 

Een regenboogspandoek tijdens de Pride Walk Zwolle.Een regenboogspandoek tijdens de Pride Walk Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

 

Initiatiefnemer van de motie is Luna Koops (PvdA), die de motie opstelde vanuit de gedachte dat de vlag zorgt voor zichtbaarheid van de LHBTI+-gemeenschap. Volgens Koops is dit belangrijk, omdat ‘zichtbaarheid’ van de queergemeenschap zorgt voor een veiligere leefomgeving voor queerpersonen”.

 

Tijdens de raadsvergadering maakte mede-indiener van de motie Lizet Klein Nagelvoort (D66) van de gelegenheid gebruik om het belang van het hijsen van de vlag nogmaals te benadrukken. Volgens haar kan de vlag niet vaak genoeg gehesen worden. “Het hijsen van de vlag is voor de wethouder ogenschijnlijk een kleine moeite, maar het is een gebaar van grote betekenis voor de Zwolse LHBTI+-gemeenschap” aldus Klein Nagelvoort.

 

bron: www.deswollenaer.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.