Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 december 2022 @ 00:40 door Travelboy , 1077 keer bekeken

De vrijheid van verkeer is een van de vier pijlers van de Europese Unie, maar dit recht wordt regenboogfamilies ontnomen, omdat de ouders simpelweg van hetzelfde geslacht zijn. Het Europese Hof heeft al meerdere malen bepaald dat er sprake is van discriminatie en dat EU-landen kinderen niet langer van hun ouders mogen worden gescheiden. Naar aanleiding daarvan komt de Commissie nu met dit voorstel. 

 

GroenLinks-politici Nevin, Kim en Kathalijne doen mee aan de Women's March in Amsterdam.In het midden Kim van Sparrentak

 

“Er zijn schrijnende voorbeelden van ouders die niet kunnen reizen met hun kind omdat ze niet worden erkend als het ouder van dat kind zodra ze de grens overgaan. Dit leidt ertoe dat families elkaar niet kunnen zien, maar daarnaast kan het ook betekenen dat deze kinderen de medische hulp die ze in een ander land moeten krijgen niet kunnen krijgen”, zegt Van Sparrentak. 

 

“Het is de hoogste tijd dat dit nu eindelijk wordt aangepakt. Vrijheid van verkeer en personen is een van de belangrijkste verworvenheden in de EU. Zorgen dat kinderen de (juridische) band met hun ouders niet verliezen wanneer zij een landsgrens oversteken zou eigenlijk geen vraag moeten zijn. Waarom kunnen regenboogfamilies bij reizen te maken krijgen met het verlies van hun juridische band, terwijl andere gezinnen dat niet hebben?”

 

Nu zullen de Europese landen en het Europees Parlement zich over het voorstel buigen. Gezien de groeiende haat tegen LHBTI-personen, ook aangewakkerd door politieke partijen in regeringen, is het nog spannend of de EU-landen tot een akkoord komen. De LHBTI-werkgroep blijft hier druk op zetten, zodat deze discriminatie zo snel mogelijk wordt afgeschaft.

 

bron: www.groenlinks.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.