Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 mei 2022 @ 00:01 door Travelboy , 2454 keer bekeken

Vijf foto's van de Pride Photo Tentoonstelling in Vlissingen zijn vannacht beklad met rode en groene verf. Met name de foto's waar zoenende of naakte mannen op te zien zijn, waren doelwit van de bekladding. De organisatie gaat aangifte doen.

 


Pride Photo 2De foto's zijn beklad met rood en groene verf © Omroep Zeeland


De fototentoonstelling is onderdeel van het Bevrijdingsfestival dat morgen plaats vindt in Vlissingen. Directeur Pieter Ventevogel is geschokt. "Het is belachelijk dat dit in 2022 moet gebeuren. We kunnen blijkbaar niet meer tegen een blote piemel in het openbaar."


Belang van de tentoonstelling


Volgens hem wordt daarmee het belang van de tentoonstelling alleen nog maar benadrukt. "Er is dus toch nog een groep die dit niet kan hebben, daarom is het juist belangrijk dat deze foto's hier in de openbaarheid staan."


Toch is niet iedereen het met Ventevogel eens. Een mannelijke voorbijganger vindt de tentoonstelling namelijk 'opgedrongen en geforceerd'. "Door het hier buiten te zetten, dring je het de mensen op. Doe het binnen, er lopen hier ook kinderen voorbij."


Pride Photo 1 Of de foto's worden vervangen of worden schoongemaakt is nog de vraag © Omroep Zeeland

 

Ventevogel hoopt dat de foto's nog voor morgen kunnen worden schoongemaakt of vervangen. Daarover is hij nog druk in overleg met de directeur van de fototentoonstelling.


De organisatie van de tentoonstelling heeft aangegeven aangifte te doen. Directeur Hein-Jan Keijzer laat weten: "Het feit dat dit gebeurt levert wel bestaansrecht voor de tentoonstelling, waarmee we een discussie op gang willen brengen. Dat is wel gelukt, maar het is jammer dat ik niet weet met wie ik in gesprek moet."

 

LHBTQIA+ gemeenschap


De tentoonstelling aan de Peperdijk maakt onderdeel uit van het Bevrijdingsfestival. Het thema is 'Celebrating the Unseen'. Daarmee worden verhalen gedeeld uit de meest ongeziene groepen en onbekende verhalen gedeeld uit de LHBTQIA+ gemeenschap.

 

bron: www.omroepzeeland.nl

 

 

 

 

 

 



Reacties

  • kelvin070
    zaterdag 7 mei 2022, 02:25

    alleen aandact van omroep zeeland en nu.nl

    de landelijke media vond niet belangrijk genoeg

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.