Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 november 2022 @ 00:02 door Travelboy , 2262 keer bekeken

Tamaulipas is de 32e en laatste staat die dergelijke verbintenissen  legaliseert, waardoor het homohuwelijk in het hele land legaal wordt.

 

Tamaulipas legaliseerde het homohuwelijk op woensdag en werd de 32e en laatste federale entiteit die koppels van hetzelfde geslacht toestaat te trouwen.

 

Het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is nu overal in Mexico legaal.

 

Drieëntwintig van 36 wetgevers stemden voor de erkenning van dergelijke verbintenissen. De stemming in de noordelijke grensstaat kwam een dag nadat Guerrero het homohuwelijk had gelegaliseerd .

 

Nancy Ruíz Martínez, een afgevaardigde van de Nationale Actiepartij, presenteerde het voorstel aan het staatscongres en zei dat de goedkeuring een einde maakte aan een vorm van discriminatie van homo's. Er zijn geen eerste- en tweederangsburgers meer als het gaat om het recht om te trouwen, zei ze.

 

"Alle mensen moeten van dat recht genieten", zei Ruíz. "Als er een rechtvaardige reden is om voor te vechten, weet dan dat je een onvoorwaardelijke bondgenoot in mij hebt."

 

Tamaulipas is de achtste staat die dit jaar het homohuwelijk legaliseert, na Guerrero, Durango, Jalisco, Yucatán , Veracruz,  de staat México  en Tabasco. Verschillende andere staten, waaronder  Guanajuato ,  Querétaro  en  Zacatecas , keurden huwelijksgelijkheid in 2021 goed.

 

bron: https://mexiconewsdaily.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.