Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 15 april 2022 @ 00:01 door Travelboy , 2348 keer bekeken

Twintig uur per week trainen, in Jong Oranje beachvolleyballen én een eigen woonruimte. Menig 17-jarige is nog niet zo ver als Mees Sengers. ,,Ik denk dat ik wel wat volwassener ben dan leeftijdsgenoten ja.”

 

 

Is volleybal het belangrijkste in jouw leven?


,,Eigenlijk wel, alles in mijn leven is erop aangepast om te kunnen volleyballen. Ik doe zowel beachvolleybal als volleybal in de zaal. Het is geen must om door te breken, maar zolang ik het spel leuk vind en ik blijf stappen maken, dan ga ik ervoor.”

 

Hoe voelt het om 17 jaar te zijn?


,,Ik kan er niet veel aan veranderen. Ik ben 17 en daar moet ik het mee doen. Als ik in mei 18 word, ben ik pas officieel volwassen, maar ik denk wel dat ik wat volwassener ben dan mijn leeftijdsgenoten.”

 

Waar woont jouw huis?


,,Ik woon op mezelf in een soort studentencomplex met om me heen veel spelers uit Jong Oranje. In het begin vond ik vooral het koken lastig. Zelf boodschappen doen en zelf bepalen wat ik eet… alles is lekker. Nu heb ik daar mijn ritme wel in gevonden. Ik train zo’n twintig uur per week, dus dan is voeding echt wel belangrijk

 

Type vloerkast?


,,Ik kan het soms echt een bende laten worden. Als ik druk ben, loop ik achter de feiten aan en dan wordt het alleen maar erger. Laatst stuurde mijn moeder me een inspirerende quote: ‘Je hoeft niet op te ruimen, als je meteen alles op zijn plaats zet.’ Dat probeer ik nu te doen.”

 

Oorlog in Oekraïne?


,,Voor mijn gevoel is het heel dichtbij. Met Jong Oranje speel ik soms ook tegen landen als Oekraïne of Rusland. Die leeftijdgenoten hebben het nu wel ineens heel anders.”

 

Vroeg uit de veren voor…


,,Voor volleybal moet ik vaak genoeg vroeg opstaan. Ik kan daarom echt genieten van mijn slaap. Maar voor vakantie of uitjes met familie of vrienden wil ik ook zeker mijn wekker zetten.”

 

Heb je nog wel vrije tijd?


,,Ik train elke dag van 8.30 tot 10.00 uur voor beachvolleybal. Daarnaast train ik bij Zevenhuizen voor zaalvolleybal. Het is een gezellige, gastvrije club waar iedereen elkaar goed kent en je met open armen ontvangen wordt. Het voelt als een soort familie. In het weekend probeer ik af te spreken met vrienden en leuke dingen te doen met familie: de stad in, naar mijn opa toe, middagje Netflixen; dat soort dingen.”

 

Mees Sengers.

 

School is leuk omdat…


,,Op dit moment is school meer een ‘moetje’. Ik mis veel lesuren door trainingen en volg dit jaar maar drie vakken. Ik mis dus best veel, ook op sociaal vlak. Vanwege mijn sport doe ik gespreid examen en heb ik een vak mogen laten vallen. Vorig jaar heb ik al drie vakken afgerond en dit jaar doe ik eindexamen in economie, wiskunde en Nederlands. Als ik me er echt toe zet en mijn best doe, komt het wel goed. Hierna ga ik of een tussenjaar doen of ik ga naar de Johan Cruijff Academie in Tilburg. Het hangt af van het volleybal. Tuurlijk houden ze er rekening mee, maar ik kan niet op mijn gemakje een studie beginnen. Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen.”

 

Wat ga jij never-nooit doen, wat je ouders doen?


,,In ieder geval scheiden, maar verder… ik wil wel op mijn moeder lijken. Misschien als ik kinderen krijg, ga ik ze later iets meer loslaten.”

 

Wat bewonder je in ze?


,,Mijn moeder is namelijk heel lief en overbezorgd, maar dat is ook wel weer fijn. Met mijn vader heb ik soms conflicten en ruzies, waardoor we niet altijd contact hebben.”

 

Hoe zit jij er over 20 jaar bij?


,,Ik hoop dat ik een mooie sportcarrière heb gehad en dat ik terugkijk en kan zeggen dat ik alle kansen vol aangepakt heb. Ik hoop dan ook een vriend of man te hebben en een leuk gezinnetje te hebben. En verder droom ik van een lunchroom of café te hebben. Vooral het sociale trekt me. Als ik er over 20 jaar nog steeds zo over denk, dan ga ik ervoor.”

 

Hier begrijp ik totaal niks van!?


,,Mensen die maar één blik hebben en niet open staan voor andere meningen. Ik ben homo en gelukkig zijn de mensen in mijn er positief over, maar op sociale media is het anders. Het is niet dat ik ervoor kies. Ik ben zoals ik ben. Nu ben ik daar oké mee, maar in het begin vond ik dat wel lastig. In de sport is homoseksualiteit nog steeds taboe. Als je bij volleybal een prikbal slaat, is de reactie vaak ‘Ben je homo ofzo’. Dat raakt me overigens niet. Ik snap dat zulk soort dingen ingeburgerd zijn, maar natuurlijk hoop ik dat daar verandering in gaat komen. En niet alleen in het volleybal!”

 

bron: www.ad.nl

 

 

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.