Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022 @ 00:00 door Travelboy , 913 keer bekeken

De politie heeft een 24-jarige man uit Gouda aangehouden vanwege bedreiging van een sympathisant van de Roze Kameraden - de lhbti-supportersvereniging van Feyenoord. De verdachte is vandaag door de rechter-commissaris, onder strenge voorwaarden, op vrije voeten gesteld. Hij blijft verdacht

 

Het slachtoffer van de bedreiging is volgens de politie geen lid van de Roze Kameraden, maar heeft wel openlijk zijn steun uitgesproken voor het bestaan ervan. Het is aannemelijk dat hierin het motief ligt van een bedreiging aan zijn adres.

 

De verdachte zou volgens bronnen de bedreiging hebben gedaan uit naam van de RJK. Onder de naam ‘RJK’ vinden sinds 2020 met grote regelmaat bedreigingen en bekladdingen plaats. De afkorting staat voor Rotterdam Jongeren Kern, een radicaal onderdeel van de harde kern van Feyenoord-supporters.

 

Eerder deze maand werd nog het huis van wethouder Robert Simons beklad met scheldwoorden en de letters RJK. Die actie was waarschijnlijk een vergelding voor ferme uitspraken en moties van Simons over de RJK, die hij onder meer extremistisch noemde. Simons pleitte ervoor de groep als criminele organisatie te bestempelen.

Andere doelwitten

 

Andere doelwitten waren het huis van toenmalig Feyenoord-directeur Mark Koevermans, het kantoor van het COC in Rotterdam en de sportschool van Paul van Dorst, voorman van lhbti-supportersvereniging Roze Kameraden. Ook werden bij de Conference League-finale in Tirana doeken getoond met zwaar beledigende en bedreigende teksten richting onder meer burgemeester Aboutaleb.

 

Alleen voor de bekladding van het COC-kantoor werden tot nu toe personen aangehouden, en slechts één van hen werd veroordeeld. Een 22-jarige man uit Hoogvliet kreeg een taakstraf van 40 uur.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.