Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 06 oktober 2022 @ 02:49 door Travelboy , 1694 keer bekeken

Slovenië is dinsdag het homohuwelijk gelegaliseerd, nadat het parlement een wijziging van het familierecht had aangenomen. In juli oordeelde het Constitutionele Hof ’dat de beperking van het huwelijk tot de verbintenis van een man en een vrouw discriminerend is’ voor paren van hetzelfde geslacht, aldus Euronews.

 

Two women smile at each other as they take part in the Gay Pride Parade in Ljubljana, Slovenia, on June 13, 2015

 

Het hof had de parlementsleden zes maanden de tijd gegeven om de wet te wijzigen. ‘Met deze amendementen erkennen we de rechten van paren van hetzelfde geslacht die ze al lang hadden moeten hebben’, zei Simon Maljevac, de Sloveense staatssecretaris voor Arbeid, Gezin, Sociale Zaken en Gelijke Kansen, tegen de parlementsleden. Ook adoptie voor stellen van hetzelfde geslacht is door de wetswijzigingen gelegaliseerd.

 

Slovenië is het eerste voormalig communistische land dat het homohuwelijk legaliseert

 

Slovenië is door deze stap het eerste voormalig communistische land dat het homohuwelijk legaliseert. De regering van Estland kwam in 2016 het dichtst in de buurt door in andere landen aangegane verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht te erkennen. Kroatië, Tsjechië, Hongarije en Montenegro hebben wetten over burgerlijke partnerschappen tussen personen van hetzelfde geslacht. In Hongarije staat er sinds de zomer van 2021 echter zelfs een boete op het praten over homoseksualiteit in het bijzijn van kinderen.

 

bron: www.360magazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.