Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 25 juli 2022 @ 01:42 door Travelboy , 1764 keer bekeken

Boven de Duitse Bondsdag wappert zaterdag voor het eerst de regenboogvlag, het symbool van de lhbti-gemeenschap. De vlag werd in de ochtend gehesen in aanloop naar de jaarlijkse Pride Parade in Berlijn, die later op de dag plaatsvindt en waarbij honderdduizenden mensen worden verwacht.

 

Het jaarlijkse evenement herdenkt een opstand van homoseksuelen tegen politierazzia's in 1969 in de Stonewall Inn, een gaybar in Christopher Street in New York. Door de vierdaagse rellen ontstond toen een beweging voor homorechten. In Duitsland staat de manifestatie daardoor ook wel bekend als de Christopher Street-dag (CSD).

 

Tijdens de Berlijnse Pride zijn er onder meer kleurrijke parades en treden artiesten op. De organisatoren vragen dit jaar aandacht voor haatmisdrijven tegen lhbti's en eisen dat die sneller worden aangepakt. 'Verenigd in liefde - tegen haat, oorlog en discriminatie', luidt dit keer het motto.

 

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken gaf in april voor het eerst toestemming om de regenboogvlag bij bepaalde gelegenheden bij overheidsgebouwen te laten wapperen. Ook bij de Bondskanselarij, het kantoor van bondskanselier Olaf Scholz, wordt de regenboogvlag zaterdag gehesen.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.