Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 26 mei 2022 @ 00:06 door Travelboy , 1754 keer bekeken

De eerste openlijk homoseksuele imam van Duitsland, Christian Awhan Hermann, is afgelopen week een nieuwe imamopleiding gestart waarbij onder meer aandacht wordt geschonken aan hoe om te gaan met lhbt's binnen de islamitische gemeenschap.

 

 

De opleiding voor imams in Duitsland bestaat uit tien cursussen en workshops en leert imams in opleiding onder meer hoe de Koran te lezen en interpreteren. Ook geeft Christian Awhan Hermann de cursisten zijn eigen kijk op de islamitische leer mee. Opvallend is dat hierbij uitvoerig wordt ingegaan op de positie van de vrouw binnen de islam en hoe homoseksualiteit in de koran wordt beschreven. Volgens Christian Awhan Hermann is het criminaliseren van homoseksuelen binnen de islam een "relatief nieuw fenomeen" dat pas in de 19de eeuw in zwang raakte.

 

Christian Awhan Hermann laat in de Duitse media weten dat de nieuwe opleiding niet als politiek statement is bedoeld maar juist om imams in opleiding een beter beeld te geven hoe zich te bewegen binnen de islamitische gemeenschappen in Duitsland. "In tegenstelling tot reguliere opvattingen binnen het Duitse imamonderwijs hoort de acceptatie van seksuele diversiteit daar bij," aldus Christian Awhan Hermann.

 

bron: www.gaysite.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.