Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 december 2022 @ 00:03 door Travelboy , 4223 keer bekeken

Dating is een avontuur. Het is ook een avontuur die we allemaal ervaren. Maar voor homoseksuele mannen kan het soms een bijzondere uitdaging zijn. Tegenwoordig is online dating een veelgebruikte optie om mannen te ontmoeten en er is veel meer aandacht voor homodating dan ooit tevoren.

 

dating apps

 

De datingapps hebben de mogelijkheid gecreëerd om gemakkelijker contact te leggen met andere homomannen en daarmee hebben ze de manier waarop homoseksuele mannen elkaar ontmoeten veranderd. Online is waar de actie is en dat is heel anders dan de geheime ontmoetingen die ‘vroeger’ gebruikelijk waren.

 

Hoewel het dus heel normaal is geworden om nieuwe mensen te ontmoeten via de datingplatforms, brengt dit ook nog steeds bepaalde risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat je bewust bent van deze risico’s en er alles aan doet om je veiligheid te waarborgen tijdens het datingsproces.

 

9 tips voor homodating

 

Als je ervoor kiest om online te gaan daten, hebben wij een aantal tips voor je om dit veilig en verantwoord te doen. Better safe than sorry, niet?

 

1. Vraag duidelijk naar de intenties

 

Dit helpt je beter te begrijpen wat iemand zoekt vóórdat je afspreekt in het echte leven. Het helpt bij het voorkomen van ongemakkelijke situaties, zoals ongewilde dates of ongewenst gedrag van anderen. Wil de ander een serieuze relatie beginnen of alleen maar plezier voor een avondje?

 

2. Wees open over wie je bent

 

Hoewel sommige mensen liever anoniem blijven als ze zoeken, helpt het je veel om duidelijkheid te verschaffen over wie jij bent. Doe dit daarentegen wel discreet, waarbij je niets vertelt over je adres en andere informatie waarmee jij geïdentificeerd kunt worden. Je kunt bijvoorbeeld wel openhartig zijn over je seksuele voorkeuren, maar niet over het geld dat op je bankrekening staat.

 

3. Trek grenzen

 

Als iemand ongepaste foto’s of berichten stuurt, wees dan niet bang om duidelijk te maken dat je daar niet van gediend bent. Er moet iemand zijn die hen laat weten dat hun gedrag niet getolereerd wordt. Negeer de berichten en als het echt te ver gaat, rapporteer diegene dan bij de datingapp.

 

4. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

 

Deel nooit persoonlijke informatie met iemand voordat je deze persoon goed genoeg kent. Als je veilig wilt blijven, dan houd je je persoonlijke informatie geheim. In ieder geval totdat je precies weet met wie je te maken hebt, wat zijn volledige naam is en misschien zelfs ook wat voor werk hij doet en meer.

 

5. Spreek op een openbare plek af

 

Natuurlijk, thuis afspreken is handig. Maar niet als je daten veilig wilt benaderen. De locatie waar je elkaar voor het eerst ontmoet is van cruciaal belang voor je veiligheid. Kies daarom een openbare plek in plaats van bij iemand thuis of ergens anders waar jij jezelf niet op je gemak voelt.

 

6. Wees selectief bij het kiezen van een apps

 

Er is geen tekort aan apps. Maar voor je eigen veiligheid is wel een duidelijk verschil in welke app je kiest. Kies alleen de betrouwbare opties die voldoen aan alle vereisten van online privacy- en veiligheidswetten. Houd er ook rekening mee dat sommige sites – zoals Bullchat – alleen bedoeld zijn voor anonieme contacten waarbij je uiteindelijk nooit zeker weet met wie je te maken hebt.

 

Vanzelfsprekend loop je een groter gevaar op chat- en datingsites waar je anoniem kunt blijven en vooral op chatsites zonder registratie is het oppassen geblazen.

 

7. Blijf alert

 

Als je met iemand afspreekt, blijf dan alert op wat er in de omgeving gebeurt. Let vooral op veranderende situaties die ongemakkelijk aanvoelen. Vertrouw daarbij op je intuïtie als iemand druk probeert uit te oefenen of dingen die niet helemaal in orde lijken. Als je je onveilig voelt, laat dan weten dat je naar huis wilt gaan en vertrek onmiddellijk als er geen respectvolle reactie komt.

 

8. Houd het veilig

 

Een regelmatig seksueel gezondheidsonderzoek wordt aanbevolen om beschermd te blijven. Dat wil zeggen: neem actief je verantwoordelijkheid om hiv- en soatests uit te voeren om soa’s uit te sluiten. En als je seks hebt, doe het dan veilig.

 

9. Wees alert op oplichting

 

Houd er rekening mee dat sommige mensen misbruik van je willen maken. Sommige oplichters proberen je bijvoorbeeld te beroven zodra je verliefd bent. Anderen willen je persoonlijke informatie zodat ze je identiteit kunnen stelen. Wees daarom alert op bedreigingen zoals sextortion, catfishing en oplichting via datingwebsites en -apps. Negeer ongewilde berichten of verzoeken van mensen die je niet vertrouwt en blokkeer ze indien nodig.

 

Veilig daten is belangrijk om jezelf te beschermen tegen ongewilde situaties. Door de tips die we hebben besproken toe te passen, kun je een veilige en plezierige datingervaring hebben.

 

bron: www.gayokay.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.