Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 12 oktober 2022 @ 00:03 door Travelboy , 1381 keer bekeken

Een seksafspraakje is voor een Zwijndrechtenaar op geheel andere wijze opwindend verlopen dan hij vooraf had gehoopt. Bij ontvangst van zijn date werd het slachtoffer de hal van zijn woning ingeduwd, geschopt en geslagen. Daarna zou hij zijn gedwongen 500 euro te pinnen en aan de daders te geven. Die wilden echter nog meer zien, zo bleek dinsdag in de rechtbank. ,,Dit gaat je geld kosten!’

 

 

De 22-jarige S.H. uit Maassluis, verscheen dinsdag voor de rechter bij een tussentijdse zitting.

 

Eind juni maakte het slachtoffer op de homodatingsite Binkdate een afspraakje met een andere man. Die zou op 27 juni hebben aangebeld bij de woning in Zwijndrecht, maar hij bleek niet alleen te zijn afgereisd. Toen de Zwijndrechtenaar de deur opende, stonden daar plots twee personen.

 

 

Volgens het Openbaar Ministerie werd het doelwit ‘hard de hal van zijn woning ingeduwd’, om daarna tegen hoofd en gezicht te worden geslagen en gestompt. ,,Wie denk je wel niet dat je bent om contact te hebben met een minderjarige?’’ zou het duo hem hebben toegeschreeuwd.

 

 

‘Willen een financiële tegemoetkoming’

 

De twee maakten daarna hun bedoelingen kenbaar. Geen seksdate tussen twee mannen, maar keiharde afpersing. ,,Dit gaat je geld kosten, wij willen een financiële tegemoetkoming hebben.’’

 

Doodsbenauwd reed het slachtoffer daarop met de afpersers naar de dichtstbijzijnde pinautomaat, waar hij 500 euro uit de muur trok. Voor de daders bleek dat evenwel bij lange na niet genoeg. Zij eisten dat de Zwijndrechtenaar nog eens 6800 euro zou overmaken via internetbankieren.

 

Toen dat mislukte, namen de mannen volgens het OM een drastischer maatregel. Ze toonden het slachtoffer een scherp voorwerp, pakten zijn sleutelbos en huistelefoon af en beten hem toe: ,,We komen morgen terug.’’

 

Tot die betaling kwam het evenwel nooit, omdat de politie kon ingrijpen. Zij pakte twee verdachten op. De eerste van hen, de 22-jarige S.H. uit Maassluis, verscheen dinsdag voor de rechter bij een tussentijdse zitting. Bij die zogeheten pro forma bogen de rechters zich over de vraag of H. zijn strafproces in de cel of in vrijheid kan afwachten.

 

 

‘Zeker wel straf verdiend’

 

Waar de twintiger eerder bij de politie zijn kaken stevig op elkaar hield, zou H. inmiddels bereid zijn een boekje open te doen over zijn rol bij de afpersing. ,,Ik heb zeker wel wat straf verdiend. Hoelang, dat is aan jullie’’, zei hij tegen de rechters.

 

,,Heeft u dit allemaal gedaan?’’ wilden die alvast van H. weten. ,,Nee, nee. Bij afpersing komen dreiging en geweld kijken, dat heb ik niet gedaan. In grote lijnen ben ik er wel bij betrokken.’’

 

Vanwege die bereidheid om open kaart te spelen, vroeg de advocaat van H. haar jonge cliënt voorlopig vrij te laten. Hoewel hij in oktober 2019 al eens is veroordeeld, ‘zat er een andere H. voor de rechters’ dan na zijn aanhouding. ,,Een andere houding. Ja, hij is in de afgelopen vijf jaar al eens veroordeeld, maar moet hij om die reden nog langer in de cel blijven?’’ vroeg de raadsvrouw zich af.

 

 

Contactverbod

 

Na kort overleg besloten de rechters H. voorlopig vrij te laten. Wel verbonden ze daaraan strenge voorwaarden. Zo mocht de Maassluizenaar onder geen beding terug naar zijn vader, omdat daar slechte invloeden zouden zijn op de verdachte. Als enige bleef daarmee zijn moeder in Brabant over. Een plek waar H. volgens de rechters tot aan de volgende zitting op 3 november moet blijven.

 

H. mag zich tot die dag niet in en rond Rotterdam vertonen, geen contact opnemen met het slachtoffer in Zwijndrecht én met zijn medeverdachte.

 

Mogelijk worden de twee verdachten op 3 november al tegelijkertijd berecht. Veel zal afhangen van de verklaring die H. binnenkort aflegt bij de politie.

 

 

bron: www.pzc.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.