Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 juni 2022 @ 00:01 door Travelboy , 1151 keer bekeken

Er is een breuk in de LGBTQ+-gemeenschap over de ‘Progress Flag’, zoals sommige mensen uit de gemeenschap het ‘lelijk’, ‘dom’ en een ‘monsterachtigheid’ noemen. De traditionele ‘Rainbow Pride’-banner heeft rood, oranje, geel , groen, blauw en violet in zes horizontale balken. De ‘Vooruitgangsvlag’ daarentegen voegt andere kleuren toe, zoals zwart, bruin, roze, lichtblauw en wit, gepleisterd in een driehoek die het oorspronkelijke trotsontwerp overlapt.

 

 

Volgens een informatiepagina van het Office of Equity van de Northwestern University weerspiegelen de zwarte en bruine kleuren “gemarginaliseerde LGBTQ+-gemeenschappen van kleur, leden van de gemeenschap die zijn verloren aan hiv/aids en degenen die momenteel met aids leven.” De witte, roze en lichtblauwe strepen weerspiegelen de transgendergemeenschap De traditionele regenboogvlag werd voor het eerst ontworpen door kunstenaar en activist Gilbert Baker in 1978.

 

 

Wat is de ‘Vooruitgangsvlag’?

 

De ‘Progress Flag’ is in 2018 ontworpen door grafisch ontwerper Daniel Quasar. Volgens Grand Rapids Pride Center “voegde Quasar een vijfkleurige chevron toe aan de klassieke regenboogvlag om meer nadruk te leggen op ‘inclusie en progressie’. Quasar’s Progress Pride Flag voegde vijf pijlvormige lijnen toe aan de zeskleurige regenboogvlag, die algemeen wordt erkend als het symbool van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBTQ+) gemeenschap.” Het voegde eraan toe: “De vlag bevat zwarte en bruine strepen om gemarginaliseerde LGBTQ + -gemeenschappen van kleur te vertegenwoordigen, samen met de kleuren roze, lichtblauw en wit, die worden gebruikt op de Transgender Pride-vlag.”

 

De witte, roze en lichtblauwe strepen op de ‘Progress Flag’ weerspiegelen de transgendergemeenschap (Daniel Quasar/Facebook)

 

Quasar is een niet-binaire kunstenaar en grafisch ontwerper die afstudeerde met een BFA in Communication Design aan het Pacific Northwest College of Art. Nadat hij de ‘Progress Flag’ ontwierp, werd deze voor het eerst geadopteerd door de British Medical Association in 2020, en Deliveroo adopteerde hem voor Pride Month in 2021. De vlag wordt ook gevlogen boven verschillende officiële gebouwen in verschillende steden zoals New York City, Londen, Boston en Sydney.

 

Sommige mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap hadden er echter een uitgesproken mening over. “Het is een esthetisch en designmonster dat geen enkele homoseksuele man zou moeten goedkeuren. Het is een schande voor onze seksuele geaardheid’, zegt Andrew Sullivan, een oude homocultuurcriticus, die nu een populaire substack runt, zoals gemeld door New York Post. “De ontwerpers van deze vlag lijken niet te begrijpen dat het regenboogsymbool altijd een METAFOOR was. Een regenboog bevat al elke kleur! We vochten niet eerder voor groene homo’s en paarse homo’s en gele homo’s en vergaten bruine homo’s en zwarte homo’s op te nemen Dus het is zowel dom als lelijk, “voegde hij eraan toe.

 

Sullivan, 58, die al heel lang een voorstander is van de Democratische partij, vroeg: “Wie heeft er op deze vlag gestemd? Heeft iemand homo’s en lesbiennes en transgenders gevraagd voordat het aan ons allemaal werd opgelegd? Was er een peiling? Nee – alleen ver -linkse activisten die ons allemaal in hun ideologische zeepbel dwingen.” “Als ik het zie, krimp ik eerst ineen en huiver als tweede. Ik zie het als een vlag van intersectioneel links – niet van homo’s in al onze verschillende meningen,” zei Sullivan verder.

 

De traditionele regenboogvlag (L) en de voortgangsvlag (R) (Omer Messinger/Getty Images en Daniel Quasar/Facebook)

 

Een oude Hollywood-artdirector zei dat de nieuwe vlag “walgelijk” is. Hij was echter bang dat als hij zijn zorgen uitte, hij in zijn branche op de “zwarte lijst” zou komen. “Ik heb er een hekel aan”, zei hij. ‘Het heeft me zeker verwijderd van de traditionele homocultuur die we gewend zijn. Het is gekaapt door mensen die deze minderheidsgroepen willen bevredigen”, voegde hij eraan toe.

 

Een ‘Progress Flag’ wordt getoond door Sotheby’s New York-kantoren op 71st en York aan de Upper East Side. De ijsbaan in het Rockefeller Center koos daarentegen voor de traditionele trotsvlaggen. De historische homobar The Stonewall Inn aan Christopher Street in Greenwich Village toont beide.

 

“Iedereen zou tijdens Pride moeten zwaaien met de vlag die hij of zij vertegenwoordigt”, zei GOP-raadslid David Carr, de eerste openlijk homoseksuele Republikein die in de kamer zat. “De traditionele vlag is degene waarmee ik me in de loop der jaren heb geïdentificeerd, en het is degene die ik met trots zal blijven tonen”, voegde hij eraan toe.

 

bron: https://bitdaily.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.