Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 23 november 2022 @ 06:40 door Travelboy , 2425 keer bekeken

De Amerikaanse Senaat heeft verleden week woensdag een cruciale horde genomen om het homohuwelijk te beschermen. Naast alle Democraten stemden nog twaalf Republikeinen voor de wet, genoeg om de grens van zestig senatoren te halen. De wet, die ook geldt voor interraciale huwelijken, is nog niet definitief aangenomen in het Congres.

 

De Amerikaanse senator Mitt Romney verlaat de zaal na voor te hebben gestemd voor de bescherming van het homohuwelijk

 

Mensen van gelijk geslacht hebben sinds 2015 landelijk het recht om te trouwen in de Verenigde Staten, maar de angst is dat het Hooggerechtshof de uitspraak die dat garandeert terug kan draaien. Opperrechter Clarence Thomas noemde dat als mogelijkheid nadat het hof ook al het landelijk abortusrecht vernietigde. Het Hooggerechtshof wordt gedomineerd door conservatieve rechters.

 

De wet beschermt niet het landelijk recht op het homohuwelijk, maar verplicht afzonderlijke staten wel om huwelijken te erkennen die in een andere staat gesloten zijn.

 

De Senaat neemt de wet naar verwachting binnen een paar weken aan. Daarna moet het Huis van Afgevaardigden zich er nog over buigen, maar daar stemde een overtuigende meerderheid al voor een eerdere versie van de wet, met de steun van bijna vijftig Republikeinen.

 

bron: www.ad.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.