Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 oktober 2022 @ 00:51 door Travelboy , 1157 keer bekeken

 

Te Kloese benadrukt dat Feyenoord de campagne van de eredivisie omarmt, waarin opgeroepen wordt tot een grotere acceptatie van de LHBTIQ+-beweging. "We willen ons erbij aansluiten, want dit beleid is ook óns beleid", stipt de directeur aan. Hij zegt deze week met Kökçü hierover te hebben gesproken. "Die gesprekken met hem waren niet makkelijk. Soms moeten we ons als club hierover wat kwetsbaarder opstellen. Misschien moeten we hierover meer leren en in discussies betrokken zijn. Daar zijn we ook mee bezig."

 

Dennis te Kloese (links) en Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü (rechts)

 

Vanwege religieuze redenen wilde de middenvelder de regenboogband niet dragen. Volgens Te Kloese is het geen kwestie van respect vanuit Kökçü, die moslim is. "Met een aanvoerdersband wilde hij het niet uitlichten. Dan is het voor ons de kwestie: willen we dit respecteren? Dat hebben we naar hem toe gedaan. Dat hebben we zelf besloten. Naar buiten toe willen we nog eens benadrukken, door Trauner de aanvoerdersband te laten dragen, dat Feyenoord dit beleid omarmt."

 

Lees ook:
Kökcü weigert regenboog-aanvoerdersband vanwege eigen religie: 'Zo kan hij geen aanvoerder van Feyenoord zijn'
 

Of Kökçü volgende week in het thuisduel met Fortuna Sittard weer de aanvoerder van Feyenoord is, weet Te Kloese nog niet. De religieuze overtuiging van Kökçü is iets waar Feyenoord volgens de algemeen directeur mee aan de slag moet. "We moeten er als club ook respect voor kunnen opbrengen (de overtuiging van Kökçü, red). Dit is zeker iets om mee te nemen", zegt hij.

 

bron: www.rijnmond.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.