Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 23 november 2022 @ 06:40 door Travelboy , 1389 keer bekeken

De GRAMMY Awards van 2023 zouden een van de meest succesvolle tot nu toe kunnen worden voor LGBTQ+-artiesten, met Kim Petras, Sam Smith, Brandi Carlile, Steve Lacy, Omar Apollo en meer genomineerd voor prijzen.

 

Grammy-Award-trophies

 

Hoewel sommige artiesten geen onbekende zijn in de GRAMMY's, zoals Sam Smith - die in 2023 zijn zevende nominatie in de wacht sleepte, hebben anderen, zoals Kim Petras, haar eerste GRAMMY-nominatie ontvangen.

 

Naar aanleiding van het nieuws vierde Petras feest via Twitter en zei: "omg misschien ga ik met een grammy ba tr*nny".

 

Lesbische zangeres Brandi Carlile scoorde ook zeven nominaties in 2023, waarmee haar carrièretotaal nu op vijfentwintig nominaties komt.

 

Carlile ging ook naar Twitter om het nieuws te vieren en legde uit dat ze "nauwelijks functioneerde" na de aankondiging.

 

"Ik zag deze eer vanmorgen een voor een uitrollen terwijl ik Evangeline's hand vasthield en schreeuwde!"

 

De biseksuele artiest Steve Lacy  heeft ook een nominatie ontvangen voor Record en Song of the Year-genomineerde voor 'Bad Habits', samen met de categorieën Best Pop Solo Performance en Best Progressive R&B Album.

 

Een andere first-timer, Omar Apollo, heeft zijn eerste Grammy-nominatie in de wacht gesleept voor de categorie Best New Artist - Apollo heeft eerder twee Latin Grammy-nominaties verdiend.

 

Lizzo kreeg vijf nominaties, waaronder Record and Song of the Year, Best Pop Solo Performance voor 'About Damn Time' en Album of the Year en Pop Vocal Album for Special ).

 

Andere LGBTQ+-artiesten die in aanmerking komen voor nominaties zijn Randy Rainbow voor Best Comedy Album, Perfume Genius voor de gloednieuwe categorie Best Alternative Music Performance, Kaytranada voor Best Dance/Electronic Recording en Brothers Osborne voor Best Country Duo/Group Performance.

 

De GRAMMY's van 2023 worden uitgereikt op 6 februari 2023.

 

bron: https://gayexpress.co.nz

 

www.grammy.com/news/2023-grammy-nominations-complete-winners-nominees-list

 

Dit is een google translate vertaling



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.